«Πονηριές» στην Κρήτη για να κρατάνε στα μαγαζιά όλους τους καλεσμένους ενός γάμου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020, 15:24
«Πονηριές» στην Κρήτη για να κρατάνε στα μαγαζιά όλους τους καλεσμένους ενός γάμου

Σε εφαρμογή τίθενται από τη Δευτέρα τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν προ ημερών από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, που προβλέπουν τον αριθμό των ατόμων έως 50 σε γάμους και βαπτίσεις από 100 που ίσχυε μέχρι τώρα έως τις 24 Αυγούστου χωρίς να αποκλείεται παράτασή τους για την Κρήτη και άλλες περιοχές.

Ωστόσο όπως καταγγέλλουν στο Ράδιο Κρήτη επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και διοργανώσεων εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα δηλ. γάμων, βαπτίσεις κ.α υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, καθώς κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να ξεγελούν την πολιτεία αλλά και τους συναδέλφους τους.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη η πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και καφέ μπαρ κ. Μαρία Αντωνακάκη η επικίνδυνη αυτή τακτική ίσως οδηγήσει σε σκληρότερα μέτρα με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα είπε ότι οι σωστοί επαγγελματίες απορρίπτουν εκδηλώσεις πάνω από τον καθορισμένο αριθμό ατόμων, εφαρμόζοντας το μέτρο. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται σε άλλους ιδιοκτήτες ταβερνών, ξενοδοχείων ή μεγάλων ιδιωτικών χώρων που τους δέχονται και πραγματοποιούν εκεί το γάμο ή τη βάφτιση.

Το κόλπο

Επίσης έχουν βρει το κόλπο να φιλοξενούν επίσημα τα άτομα που καθορίζονται από το νόμο σε γάμο και βάφτιση και τα υπόλοιπα που συνήθως ξεπερνούν τα 500 να τα δηλώνουν ως άλλους πελάτες του καταστήματος αλα κάρτ δηλ. και έτσι σε ένα έλεγχο, κόβοντας και τις ανάλογες αποδείξεις, φαίνονται καθ΄ όλα νόμιμοι.

Αυτή την πρακτική κατήγγειλε μιλώντας στην ίδια εκπομπή και ο γνωστός επιχειρηματίας Θόδωρας Καλαθάκης που μάλιστα είπε ότι επικοινώνησε με την αστυνομία που το επιβεβαίωσε. Συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός του είπε ότι αυτό συμβαίνει και μάλιστα δεν μπορεί να ελεγχθεί καθώς δηλώνονται τα 50 άτομα από την εκδήλωση και τα υπόλοιπα δηλώνονται ως διαφορετικοί πελάτες του καταστήματος αφού κόβονται διαφορετικές αποδείξεις.

Ακροάτρια του Ράδιο Κρήτη επιβεβαίωσε ότι συμβαίνει στην πράξη καταθέτοντας ότι στη βάπτιση που η ίδια είχε διοργανώσει με 200 άτομα, ένας χώρος δεξιώσεων αρνήθηκε να την φιλοξενήσει και έτσι απευθύνθηκε σε ταβέρνα ο ιδιοκτήτης της οποίας δέχτηκε, με αποτέλεσμα να γίνει η βάπτιση και μάλιστα χωρίς την τήρηση των αποστάσεων.

Τόσο η κ.Αντωνακάκη όσο και ο κ. Καλαθάκης τόνισαν ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός κατηγορώντας συναδέλφους τους ότι κερδοσκοπούν σε βάρος όσων τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα ενώ έγιναν αναφορές και για διοργανώσεις τέτοιων εκδηλώσεων σε πλατείες χωριών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου με τη συμμετοχή και κρητικών καλλιτεχνών.

Πηγή: ekriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020, 15:24