Πρόσκληση για την πρόσληψη συμβούλου δημοσίευσε η «μικρή ΔΕΗ», ο οποίος καλείται να συνδράμει στη δημιουργία της νέας εταιρείας, στην εισφορά των παγίων και στην απόσχισή της από τον κύριο οργανισμό παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να τεθεί προς πώληση -το πιθανότερο- προς τα τέλη του 2015.

Η ημερομηνία υποβολής των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους είναι η 25η Αυγούστου. Η διάρκεια του έργου θα είναι 8μηνη, ενώ για την επιλογή του συμβούλου θα βαρύνει σε ποσοστό 60% η τεχνική προσφορά και 40% η οικονομική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βασικά καθήκοντα του συμβούλου θα είναι:

– Να καθορίσει τα περιουσιακά στοιχεία, την επιχειρηματική περίμετρο, τη λειτουργία, το οργανωτικό μοντέλο και το επιχειρηματικό σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για την αποτελεσματική δημιουργία της νέας εταιρείας.

– Να καταρτίσει λεπτομερή ανάλυση των δραστηριοτήτων, της λειτουργίας, των οργανωτικών και άλλων παραμέτρων, και να παράσχει τις σχετικές συστάσεις για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας με τη μετάβαση στο νέο επιχειρησιακό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Να καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης και να στήσει το γραφείο που θα ασχοληθεί με το project.

– Να εκπονήσει μελέτη επιπτώσεων για το επιχειρησιακό μοντέλο και τις λειτουργίες.

– Να προετοιμάσει, να παρακολουθήσει και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», διασφαλίζοντας τη λειτουργική ετοιμότητα.

Παράλληλα, ο σύμβουλος αναμένεται να αναλύσει, να αποτιμήσει τις επιλογές και να προχωρήσει στον προσδιορισμό του 30% του πελατολογίου της ΔΕΗ που θα ακολουθήσει τη νέα εταιρεία, να εκπονήσει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ και να αποτιμήσει τις επιπτώσεις που θα έχει στη μεγάλη εταιρεία, να αντιμετωπίσει ρυθμιστικά ζητήματα, να διαμορφώσει αρχές λειτουργίας και να εντοπίσει τις προκλήσεις και τις επιλογές οργανωτικής δομής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης