Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κλοπές και οι ληστείες σε καταστήματα στον Πειραιά από ομάδες κακοποιών, οι οποίες, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, καταφέρνουν να αποσπούν χρηματικά ποσά και περιουσιακά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θράσος των δραστών, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, που κατά τη διάρκεια των παράνομων πράξεών τους εμφανίζονται ήρεμοι και ατάραχοι. Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή που παρουσιάζει σήμερα το zougla.gr, στην οποία οι δράστες χρησιμοποίησαν την -κοινή πια- μέθοδο της απασχόλησης προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την υπάλληλο ενός παντοπωλείου και να αφαιρέσουν χρήματα. Κάτι που τελικά κατάφεραν.

Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένοι…
  
Ήταν Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, όταν γύρω στις 15.30 το μεσημέρι μπήκαν μέσα σε ένα παντοπωλείο που βρίσκεται επί της οδού Δογάνης τρεις νεαροί Ρομά, καλοντυμένοι και ευδιάθετοι, δύο εκ των οποίων εξέφρασαν την επιθυμία να αγοράσουν παγωτό. Η μοναδική υπάλληλος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα θέλησε να τους εξυπηρετήσει και τους ζήτησε να πλησιάσουν στον αντίστοιχο πάγκο.

Ο τρίτος της παρέας έμεινε λίγο πιο πίσω και ανέμενε από τους συνεργούς του να αρχίσουν να απασχολούν την υπάλληλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα δείτε στο video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, όταν η γυναίκα άρχισε να εξυπηρετεί τους δύο νεαρούς, ο τρίτος τρύπωσε κάτω από το γραφείο όπου βρίσκεται το ταμείο και με… παροιμιώδη ψυχραιμία άρχισε να περιεργάζεται την ταμειακή μηχανή και να μετρά τα χρήματα.

Όταν τελείωσε με την ταμειακή, στράφηκε στα διπλανά συρτάρια, τα οποία με μαεστρία άρχισε να ανοίγει αναζητώντας επιπλέον χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.

Όταν η… δουλειά του τελείωσε, γύρισε πίσω στους φίλους του και αποχώρησαν όλοι μαζί σαν να μη συνέβη τίποτα.

Δείτε καρέ-καρέ τις κινήσεις του δράστη

Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που καταγράφονται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλά και στο κέντρο των Αθηνών. Ήδη οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης