H κυρία Βίκυ Πολίτη για τις γιορτές των Χριστουγέννων αποφάσισε να κάνει ένα δώρο – έκπληξη στις κόρες της και να τις πάει για πρώτη φορά στο θέατρο. Επέλεξε την παράσταση «Μαντάμ Σουσού» του Ψαθά η οποία παιζόταν στο θέατρο «Παλλάς». Έτσι έκλεισε τέσσερα εισιτήρια για όλη την οικογένεια της για τις 22 Δεκεμβρίου 2017.

Ξεκίνησε οικογενειακώς από τον Ωρωπό, στις 18.30μμ προς Αθήνα. Με φοβερή δυσκολία βγήκε στην εθνική, στο ύψος της Μαλακάσας, η πορεία ήταν πολύ αργή λόγω της χιονοθύελλας εκείνη την ώρα και με αλάρμ επί της εθνικής. Τελικά στο ύψος των διοδίων, αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή προς Ωρωπό. Όλη η οικογένεια φοβήθηκε πολύ. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες. Δεν έβλεπαν στα 5 μέτρα μπροστά τους. Τελικά κατάφεραν να επιστρέψουμε στο σπίτι τους στις 20.10μμ με 20.15μμ, όπου και κατευθείαν κάλεσαν στο Παλλάς να τους ενημερώσουν για το συμβάν…Το θέατρο της εξήγησε ότι δυστυχώς χάνει τα εισιτήρια της και πρέπει να καλέσει στα τηλέφωνα των «Θεατρικών Σκηνών» μήπως και μπορεί να γίνει κάτι για την περίπτωση της. Κάλεσε πολλές φορές και πολλές ημέρες, μέχρι που βρήκε το email τους και τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως δεν έλαβε απάντηση…όπως ανέφερε η κυρία Βίκυ Πολίτη στο zougla.gr, γνωρίζει τα ψιλά γράμματα! Ζήτησε ανθρώπινα, να παρακάμψουν τις διαδικασίες τους και να τους επιτρέψουν να δούνε την παράσταση…Δεν ζητάει επ’ ουδενί επιστροφή χρημάτων! Είναι τόσο δύσκολο να επιτρέψουν σε μια οικογένεια με μικρά εισοδήματα, που ξεπέρασε το budget του προϋπολογισμού της σε τέτοιες εποχές, για να δει αυτήν την υπέροχη παράσταση; Αναρωτιέται. Ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαινε στο θέατρο τις κόρες της! Και πόσο στρές πέρασαν οικογενειακώς μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Ζήτησε παράκαμψη στην πολιτική του θεάτρου λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν εκείνη την ημέρα και δεν καταφέρε μαζί με την οικογένεια της, ποτέ να φτάσει στο θέατρο.

Όπως αναφέρει η κυρία Πολίτη νιώθει μεγάλη πικρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε με το θέατρο «Παλλάς» επιδιώκοντας να διευθετηθεί το θέμα με απλό τρόπο: Να δοθούν εισιτήρια στην κυρία Πολίτη και την οικογένεια της για μια άλλη, οποιαδήποτε παράσταση μιας και η «Μαντάμ Σουσού» έχει κατεβεί. Εις μάτην. Μας αγνόησαν.
 
Εμείς αναρωτιόμαστε τελικά αν πρέπει λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών ή άλλων σοβαρών καταστάσεων να παρακάμπτεται η πολιτική των θεάτρων, ώστε να δείχνουν ένα πρόσωπο πιο ανθρώπινο. Άλλωστε μιλάμε για θέατρο, για Τέχνη για Πολιτισμό!

Προφανώς και τα «ψιλά γράμματα» στο εισιτήριο διασφαλίζουν τη νομιμότητα της αντίδρασης του «Παλλάς» στο αίτημα της κυρίας Πολίτη. Δεν αναφερόμαστε σε αυτό. Μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση διεκδίκησε για την ίδια και τις θυγατέρες της. Ένα άλλο θέαμα να παρακολουθήσει ζήτησε διότι δεν κατάφερε, δικαιολογημένα να βρεθεί στην παράσταση που είχε επιλέξει. Τα παλιά τα χρόνια μας μάθαιναν πως το Θέατρο είναι ζωντανή μόρφωση. Κάτι θα ήξεραν εκείνοι οι παλιοί. Φαίνεται πως οι σύγχρονοι διάδοχοί τους το έχουν ξεχάσει. Κρίμα. Πολύ κρίμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης