Τη διαρκή στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, στα πιστοποιημένα προνοιακά ιδρύματα που προσφέρουν ανακούφιση σε χιλιάδες πάσχοντες συμπολίτες μας, επαναβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου μετά τη συνάντησή της με την πρόεδρο του Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας (ΚΕΣΟ) Μαίρη Πίνη.

Κατά τη συνάντηση, η αντιπεριφερειάρχης πληροφορήθηκε τις δράσεις που υλοποιεί το ίδρυμα για την ανακούφιση περίπου 1.500 οικογενειών που αντιμετωπίζουν επισιτιστικά και άλλα προβλήματα, ενώ η κ. Πίνη την ενημέρωσε και για τα μελλοντικά σχέδια του ΚΕΣΟ, προς ενίσχυση του σκοπού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καθιέρωσε για πρώτη φορά τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων αυτών βάσει κριτηρίων με τα οποία αξιολογήθηκαν τα σχέδια δράσης, που κατέθεσαν οι υποψήφιοι για χρηματοδότηση φορείς». Παρατήρησε ότι ο τομέας αυτός είναι ένα μόνο σκέλος της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιήθηκε στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, και περιλαμβάνει δράσεις πολλών εκατομμύριων ευρώ για τη στήριξη δομών όπως: τα κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, μονάδες ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων σε όλους τους δήμους, το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, η αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης. Επίσης αναφέρθηκε στις οριζόντιες δράσεις “Ρεύμα για όλους” και “Κουπόνια για τις λαϊκές αγορές” που αφορούν όλη την Περιφέρεια Αττικής.

Η κ. Κυπριανίδου δεν παρέλειψε να μιλήσει για το πρόγραμμα παιδικής προστασίας που καθιέρωσε ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, μέσω επιχορήγησης 66 πιστοποιημένων φορέων κοινωνικής φροντίδας, με το ποσό των 5.000.000 ευρώ, την προηγούμενη διετία. «Ποσό το οποίο έρχεται να προστεθεί στα 15 εκατ. ευρώ με τα οποία επιχορηγήθηκαν 188 φορείς κοινωνικής φροντίδας, από το 2015 έως σήμερα, μέσω των μεταβιβαστικών πληρωμών του υπουργείου Εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης