Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε μια σπείρα επιτήδειων, τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν είτε ως υπάλληλοι συντήρησης ανελκυστήρων, είτε ως εργαζόμενοι σε εταιρεία κοινοχρήστων, είτε πάλι ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά κυρίως από ηλικιωμένους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση τους είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς υπήρχε σωρεία καταγγελιών, οι οποίες προέρχονταν κυρίως από τον Πειραιά αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο zougla.gr, η σπείρα είχε καταφέρει να αποσπάσει λεία (χρήματα και κοσμήματα) που αγγίζει τα 300.000 ευρώ!

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα για τα οποία έχει διαπιστωθεί πως δρούσαν από κοινού ως ομάδα καθώς και ένας ακόμη 40χρονος (διερευνάται αν συνδέεται με την ομάδα των «τριών»), με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών τους. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκαν και κατ’ οίκον έρευνες σε τέσσερα σπίτια στα Άνω Λιόσια, χωρίς όμως να εντοπιστεί κάτι το μεμπτό. 


(Η ομάδα των «τριών» που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρατηρητικότητα του αστυνομικού και οι συλλήψεις

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η σύλληψη των μελών της ομάδας οφείλεται στην αυξημένη παρατηρητικότητα αστυνομικού της ΔΙΑΣ, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. 

Ειδικότερα, ήταν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης (13/9) όταν ο εν λόγω αστυνομικός κινούμενος επί της οδού Δεληγιώργη στον Πειραιά παρατήρησε ένα μπλε αυτοκίνητο μάρκας Peugeot να σταματά δίπλα σε μία ηλικιωμένη, κοντά στη λαϊκή αγορά. Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένας άνδρας με μία γυναίκα συνοδηγό.


(Το αυτοκίνητο που προκάλεσε την προσοχή του αστυνομικού)

Επειδή λοιπόν ήταν σε γνώση του αστυνομικού ότι διάφοροι επιτήδειοι προσεγγίζουν και αποσπούν χρήματα από ηλικιωμένους, κυρίως κοντά σε χώρους λαϊκών αγορών, έκρινε τα άτομα ύποπτα και ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Στη συνέχεια προσέγγισε την ηλικιωμένη, η οποία του είπε ότι το ζευγάρι που επέβαινε στο αυτοκίνητο επιχείρησε να την εξαπατήσει, οδηγώντας την στην οικία της, αλλά τους απέφυγε. 


(Ο οδηγός του αυτοκινήτου που προσπάθησε να εξαπατήσει την ηλικιωμένη στον Πειραιά)

Έπειτα από την ενημέρωση του αστυνομικού ξεκίνησαν έρευνες, οι οποίες και οδήγησαν στη σύλληψη των τριών άλλων ανδρών, οι οποίοι εντοπίστηκαν πέριξ του κέντρου του Πειραιά, ενώ ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν νέο «χτύπημα». Οι δράση των τεσσάρων συλληφθέντων είναι ομοειδής. Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι το αν και κατά πόσον ο οδηγός του αυτοκινήτου συνδέεται σε επίπεδο συνεργασίας με τους τρεις άνδρες που εντοπίστηκαν στη συνέχεια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης