Η ΟΤΟΕ ζητά ουσιαστικότερα μέτρα αποτροπής των ληστειών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 04:41
Η ΟΤΟΕ ζητά ουσιαστικότερα μέτρα αποτροπής των ληστειών
Ουσιαστικότερα μέτρα αποτροπής των ληστειών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες μέθοδοι των εγκληματιών, ζητά η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, «η χθεσινή ληστεία σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και ο τρόπος που έγινε, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού σε όλες τις τράπεζες και, κυρίως, στην πολιτεία. Δυστυχώς, το φαινόμενο των επιθέσεων στις τράπεζες τόσο από το οργανωμένο έγκλημα, όσο και από την τρομοκρατία, αναβιώνει με έναν ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού. Αυτή την ώρα, προέχει η αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της επίθεσης στους εργαζόμενους και στους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, που βίωσαν μία επώδυνη εμπειρία ενός ισχυρού ψυχολογικού σοκ, λόγω της τρίωρης ομηρίας τους».

Η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και στους πελάτες της τράπεζας και καλεί όλους τους αρμόδιους «να πάρουν ουσιαστικότερα μέτρα αποτροπής των ληστειών και των τρομοκρατικών επιθέσεων στις τράπεζες, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Το έγκλημα εξελίσσεται και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, παρά μόνο με εξελιγμένα μέσα, που χρειάζεται να πάρουν άμεσα η πολιτεία και οι τράπεζες».

Τέλος, η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στις τράπεζες και μετά την παρέλευση της επικαιρότητας του θέματος θα παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά, αν χρειαστεί.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 04:41