Οι ομογενείς της Χειμάρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τις κατεδαφίσεις ακινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, 16:09
Οι ομογενείς της Χειμάρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τις κατεδαφίσεις ακινήτων
Επί ποδός βρίσκονται οι ομογενείς της Χειμάρας οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τις κατεδαφίσεις ακινήτων.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο αρμοδίων υπαλλήλων από τα Τίρανα, βρέθηκε στην πόλη και κατέγραψε εκ νέου τα υποψήφια προς κατεδάφιση κτίσματα

Την περασμένη Δευτέρα (23/10/2017) οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χειμάρρας, απέτρεψαν το νέο τελεσίγραφο των αρμοδίων αλβανικών Αρχών, για εκκένωση σπιτιών και επιχειρήσεων ώστε να κατεδαφιστούν στο πλαίσιο του αμφιλεγόμενου σχεδίου ανάπλασης της πόλης, που προωθεί η κυβέρνηση Ράμα.

«Κατεδαφίζουν σπίτια κατά πολύ γηραιότερα από το ίδιο το αλβανικό κράτος. Σπίτια αποκλειστικά Ελλήνων» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών, ζητώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλβανικές μεθοδεύσεις.

«Εδώ και ένα χρόνο η κινητοποίηση του λαού και των εκπροσώπων του ήταν μεγάλη. Καταφέραμε μέσα από συντονισμό και μεταξύ μας ομόνοια να δραστηριοποιηθούμε σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο ώστε να αποτραπούν οι κατεδαφίσεις. Καταφέραμε να ενώσουμε ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές. Καταφέραμε με την συνδρομή της Ελλάδας, των ενώσεων πολιτών από τα Τίρανα μέχρι την Ουάσιγκτον και των ξένων πρεσβειών στα Τίρανα να αναστείλουμε μέχρι σήμερα τις κατεδαφίσεις αυτές και να θέσουμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση. Καταφέραμε την οπτική μας που είναι - Καμία παρέμβαση πριν την απόδοση των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες - να την οικειοποιηθούν οι εταίροι της αλβανικής κυβέρνησης» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Την Τετάρτη (25/10/2017) και συγκεκριμένα στις 18:00, όπως έχει ανακοινωθεί στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κλεισθένους 15) στην Αθήνα, η Ένωση Χειμαρριωτών θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση, για όλες τις εξελίξεις στο θέμα των κατεδαφίσεων στην Χειμάρρα.

Φωτογραφία: himara.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, 16:09