Αντικαταστάθηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρήγορης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανώτατοι δικαστές όρισαν ως διαδόχους των Πεπόνη και Μουζακίτη στη θέση του τακτικού εισαγγελέα τον Παναγιώτη Αθανασίου και στη θέση του αναπληρωτή τον Γαληνό Μπρη.

Πρόκειται για δύο εισαγγελικούς λειτουργούς που κατά το παρελθόν έχουν ασχοληθεί με ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις.

Ο κ. Αθανασίου είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της Siemens, των TOR-M1 και την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard-2. Μετά την έρευνα – που διενεργήθηκε από το 2003 έως το 2005 – ο εισαγγελέας είχε καταλήξει ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας, με αποτέλεσμα η δικογραφία να τεθεί στο αρχείο ως προς τα πολιτικά πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αθανασίου εντόπιζε, ωστόσο, στο πόρισμά του ισχυρές ενδείξεις τέλεσης πράξεων δωροδοκίας.

Όσον αφορά τον κ. Μπρη, πρόκειται για τον εισαγγελέα που ζήτησε την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» του έτους 2010.

Η πρόταση του εισαγγελέα υπεβλήθη στο Συμβούλιο Εφετών και σε αυτήν ο κ. Μπρης εισηγείται πέραν της παραπομπής σε δίκη και την απαλλαγή -λόγω παραγραφής- του πρώην υπουργού για τις «ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες» των ετών 1998 έως 2005.

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο της παραίτησης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης