Γρίφο για γερούς λύτες αποτελεί η εξιχνίαση της δολοφονίας της 33χρονης Κατερίνας Αναστασάκη, η οποία νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, μάρκας Mercedes, στο υπόγειο γκαράζ της μεζονέτας όπου διέμενε στην Κηφισιά.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από τη μητέρα της στις 15.40. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 16 κάλυκες από καλασνίκοφ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε και πιστόλι των 9mm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γείτονες της 33χρονης ανέφεραν στους αστυνομικούς πως την ημέρα της δολοφονίας άκουσαν πυροβολισμούς, ωστόσο δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία, καθώς θεώρησαν πως επρόκειτο για πυροτεχνήματα. 

Το ποινικό παρελθόν του θύματος

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση επικεντρώνονται στο παρελθόν του θύματος και στις σχέσεις που φέρεται να διατηρούσε με ανθρώπους της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η 33χρονη είχε βαρύ ποινικό παρελθόν, καθώς διατηρούσε επαφές με επικεφαλής ομάδων εκβιαστών, ενώ το 2011 -και ενώ ήταν έγκυος-, είχε γίνει εις βάρος της απόπειρα δολοφονίας στο Γαλάτσι.

Η απόπειρα είχε σημειωθεί ενώ η Κατερίνα Αναστασάκη έφευγε από το κατάστημα της μητέρας της. Τότε άγνωστοι που επέβαιναν σε μία μοτοσυκλέτα την πλησίασαν και την πυροβόλησαν. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και τελικά κατάφερε να γεννήσει χωρίς προβλήματα. 

Κατά το παρελθόν, το θύμα είχε κατηγορηθεί για κλοπές, ναρκωτικά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ το 2009 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής και είχε αθωωθεί. Σε εκείνη την υπόθεση συγκατηγορούμενός της ήταν επικεφαλής ομάδας εκβιαστών, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό. Ο συγκεκριμένος φέρεται να βρίσκεται πίσω από ορισμένα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο του πολέμου για την επικυριαρχία στη νύχτα.

Παράλληλα, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι η 33χρονη είτε να θεωρήθηκε ότι είχε ενεργό ρόλο σε κάποιες από τις φονικές ενέδρες που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα είτε η δολοφονία της να αποτέλεσε πράξη αντεκδίκησης.

Επιπλέον, ακόμη ένα ενδεχόμενο που ερευνάται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι η δολοφονηθείσα να είχε ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία μιας άλλης γυναίκας, η οποία, όπως κι εκείνη, διατηρούσε επαφές και διασυνδέσεις με τον κόσμο της νύχτας, της Μαρίας Καυχέρη. Η 29χρονη Καυχέρη, σύζυγος ανθρώπου της νύχτας που επίσης έπεσε νεκρός στον πόλεμο των συμμοριών, είχε δολοφονηθεί το 2009 μέσα σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια. Πάντως και για την υπόθεση αυτή το θύμα είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης