Ανακοίνωση σχετικά με τις ξενοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Α. Γαβότση, που βιντεοσκοπήθηκαν σε συγκέντρωση σε καφενείο, λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο δήμαρχος, μιλώντας σε συγχωριανούς του για τις φήμες περί εγκατάστασης προσφύγων σε σπίτια ιδιωτών, αφού αρχικά αποποιείται τους χαρακτηρισμούς «φασίστας», «ξενοφοβικός» και «ρατσιστής», ξεστομίζει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Α.Γ.: Μιλάμε για έναν ιδιωτικό χώρο. Σαν διοίκηση, ως δημοτική αρχή δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρέμβουμε. Μπορείτε να παρέμβετε εσείς ως πολίτες.

-Πολίτης: Πώς; Νόμιμα; Με ποιον τρόπο;

-Α.Γ.: Νόμιμα δεν υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πολίτης: Άρα, μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια;

-Α.Γ.: Μπράβο! Αυτό το είπες εσύ. Δεν το είπα εγώ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις από το politesotaiokastrou.gr

Η ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου:

«Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου. Παράλληλα υπενθυμίζει την αυξημένη κοινωνική και ενδεχομένως ποινική ευθύνη δημοσίων λειτουργών σε περίπτωση υποκίνησης, πρόκλησης, διέγερσης ή προτροπής σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 927/1979, όπως ισχύει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης