Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ, που βρίσκεται στην Αθήνα με δύο ακόμη Βρετανούς νομικούς για να προσφέρει στην κυβέρνηση νομικές συμβουλές για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η ξενάγηση έγινε από τον διευθυντή του μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ: «Το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας»

«Δίκαιο» χαρακτήρισε η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ το αίτημα της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ξενάγησή της, στο Μουσείο της Ακρόπολης το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η ίδια σημείωσε πως το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να αναγνωρίσει το δίκαιο της ελληνικής πλευράς.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να λυθεί το θέμα φιλικά και αυτή θα αποφασίσει. «Περιμένουμε την πορεία του αιτήματος στην UNESCO για διαμεσολάβηση πριν η κυβέρνηση προχωρήσει στα επόμενα βήματα» συμπλήρωσε η Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ.

Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας της UNESCO.  «Το ζήτημα είναι και ευρωπαϊκό και πολιτικό και διμερές» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα στο εστιατόριο, ενώ στις 16.00 θα μεταβούν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Νωρίτερα, η ομάδα των εκπροσώπων του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers, Τζέφρι Ρόμπερτσον, Νόρμαν Πάλμερ και Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ καθώς και ο πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ρόμπερτ Χιλ, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη στήριξη που δίνεται στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Διαβάστε επίσης:

Από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μουσείο της Ακρόπολης, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, 12:56

Oι βόλτες της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, 19:20

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης