Η Κούρτοβικ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει διακοπή της ποινής του Κουφοντίνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 10:32
Η Κούρτοβικ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει διακοπή της ποινής του Κουφοντίνα

Αίτηση διακοπής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Πρωτοδικείο Λαμίας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι η αίτηση θα κατατεθεί λόγω του κινδύνου της ζωής του εκτελεστή της 17Ν. Η κα. Κούρτοβικ κάλεσε ακόμα τη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να πάρει πίσω την απόφασή της κατηγορώντας την ότι παραβίασε τον νόμο και «να εφαρμόσει τον νόμο, αν προλαβαίνει».

«Ακούσαμε ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν» ανέφερε, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση».

Όταν ρωτήθηκε γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε τη νομική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, είπε πως, όταν τον Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στον Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο. «Στις 7/1 η Νικολάου μάς έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω Covid στο Δομοκό» είπε σχετικά, ενώ ανέφερε πως κατά τη διαδικασία υπήρχε «από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα».

«Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και, όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων» ανέφερε σχετικά και εξηγώντας πως «δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 11:02