Με έναν άσχημο επίλογο φάνηκε να κλείνει σήμερα το θέμα της αποκατάστασης της οικίας του σπουδαίου λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη καθώς το συγκεκριμένο σπίτι στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας κατεδαφίστηκε. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αλμωπίας επισημαίνοντας ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο πως το σπίτι κατεδαφίστηκε με πρωτοβουλία των κληρονόμων.

Ωστόσο, αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις στο μέλλον καθώς όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Εξαπλάτανου «Μενέλαος Λουντέμης», Φώτης Αραμπατζής, αφού κατεδαφιστεί το οίκημα θα πρέπει μέσα σε τρία χρόνια να οικοδομηθεί και πάλι από τους κληρονόμους με την ίδια εξωτερική όψη. Επί του θέματος αυτού, ο δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, διευκρινίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από την πλευρά των κληρονόμων, ο δήμος θα πρέπει να οικοδομήσει το κτίριο με την ίδια εξωτερική αρχιτεκτονική χρεώνοντας το κόστος σε αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το θέμα ξεκίνησε το 1985 οπότε εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα που χαρακτήριζε το σπίτι ως διατηρητέο. Αρχικά φάνηκε να υπάρχει κινητικότητα για τη διάσωση του κτίσματος στο οποίο γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια ο μεγάλος λογοτέχνης. Στη συνέχεια οι διαδικασίες “χάθηκαν” ανάμεσα στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από δήμους σε νομαρχίες και περιφέρειες και ξανά στους δήμους που προέκυψαν από τις συνενώσεις του «Καλλικράτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης