Αίτημα για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έστειλε η Ελλάδα για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας αφού μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις 80 σε αριθμό. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Κύπρου καθώς έστειλε ήδη 20 πυροσβέστες για τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη και δύο αεροσκάφη για τη Ρόδο.

Όπως είπε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στη Βαρυμπόμπη, «λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα από τις μεγάλες πυγκαγιές, τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες περιοχές, τη νύχτα υποβλήθηκε αίτημα για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και ανταποκρίθηκε άμεσα η Κύπρος, η οποία στέλνει 20 πυροσβέστες για την πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης και 2 αεροσκάφη στη Ρόδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, πάντως, ότι η πυρκαγιά στην Πάρνηθα έχει προκαλέσει ζημιές σε πολλά σπίτια, κυρίως, στη Βαρυμπόμπη και τις Αδάμες και έχει καταστρέψει ένα μεγάλο κομμάτι από το υπέροχο δάσος.

Στην πυρκαγιά, αυτήν την ώρα, επιχειρούν 520 πυροσβέστες και 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, πεζοπόρα τμήματα του στρατού, πολυάριθμες ομάδες εθελοντών με τη συνδρομή χωματουργικών μηχανημάτων και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων 3 του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης