Ρεπορτάζ: Άντζελα Πεΐτση

Τρεις διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες κατά του 4ου Μνημονίου, που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πραγματοποίησαν σωματεία, παρατάξεις, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικό σύνθημα: «Να μην περάσουν τα νέα μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΕΚΘ

Η κεντρική συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων πραγματοποιήθηκε στις 10.30 μπροστά από το κτήριο του ΕΚΘ. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Το ψήφισμα του ΕΚΘ. κατά των νέων μέτρων, διάβασε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυριανίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης έστειλε το δικό του μήνυμα, για τα νέα μέτρα που έρχονται και αναμένεται να πλήξουν εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους.

Το ΠΑΜΕ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, ανέργων, νέων και συνταξιούχων, στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης διά μέσου της Εγνατίας Οδού.

Εξωκοινοβουλευτικοί

Η τρίτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από τις αποκαλούμενες δυνάμεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Σε αυτήν συμμετείχαν η ΟΚΔΕ, το Ξεκίνημα και το ΣΕΚ. Σημείο συνάντησης, η Καμάρα.

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται πως η Θεσσαλονίκη παραμένει χωρίς λεωφορεία, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης