Οι κάτοικοι στη Λέσβο αντιδρούν στις δομές με γενική απεργία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 08:01
Οι κάτοικοι στη Λέσβο αντιδρούν στις δομές με γενική απεργία

Κλείνουν όλα τα καταστήματα στη Λέσβο με απόφαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ως αντίδραση για την παρουσία των ΜΑΤ στο νησί προκειμένου να ξεκινήσει η οικοδόμηση των κλειστών δομών. Οι κάτοικοι διαφωνούν με τη δημιουργία νέου κέντρου δομής μεταναστών και προσφύγων και εκφράζουν την αντίθεσή τους με την απόφαση της κυβέρνησης.

Κλειστά θα είναι σήμερα Τετάρτη όλα τα καταστήματα στο νησί. Η Λέσβος προσπαθεί να συνέλθει από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία εκ των πραγμάτων έχει περιέλθει από τα χαράματα της Τρίτης, όταν αποβιβάστηκαν στο λιμάνι οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με την αύρα, το όχημα εκτόξευσης νερού, καθώς και τα γκρέιντερ και τις μπουλντόζες που θα ανοίξουν τον δρόμο και μετά θα ισοπεδώσουν τους αγρούς στο Μανταμάδο.

Στις 10:00 το πρωί πραγματοποιείται από τους κατοίκους συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Σαπφούς.

Στην ανακοίνωση το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αναφέρει:

Χτυπάν το Μανταμάδο. Τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση για να υποτάξει το νησί μας, από τις πρωινές ώρες σήμερα χτυπάν τους Μανταμαδιώτες με χημικά, με αύρες νερού, με βόμβες κρότου λάμψης.

Καλούμε όλους  τους εργαζόμενους, το λαό της Λέσβου, τους φορείς και τα σωματεία του νησιού μας να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει το νησί μας σε φυλακή ψυχών.

Να κλείσουν τώρα τα πάντα. Κανένας εργαζόμενος στη δουλεία. Κανένα μαγαζί ανοιχτό, κανένας μαθητής στο σχολειό.

Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού μας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές της κυβέρνησης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 08:27