Στον «Καιάδα» της μόδας βρέθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το αγαπημένο παιδί της showbiz, λόγω των φορολογικών του ατασθαλιών που τον έφεραν αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.

Βέβαια, ουδείς μπορεί να ρίξει το βάρος στην bad… «LAK», καθώς ο επιχειρηματίας εδώ και πολλά χρόνια, αγόραζε… παλάτια, βάζοντας «φέσι» στο κράτος και μάλιστα δεν ήταν haute couture…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λάκης Γαβαλάς, ιδιοκτήτης της εταιρείας «LAK» κατηγορείται ότι απέκτησε 16 ακίνητα αξίας δεκάδων εκατ. ευρώ σε Κηφισιά, Παιανία και Μύκονο με χρήματα που απέκρυψε δίχως να καταβάλει φόρους.

Δηλαδή απέκτησε περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία δεν απέδωσε φόρους πράξη που θεωρείται προϊόν φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος, καθώς η αξία τους υπερβαίνει κατά πολύ το όριο των 150.000 ευρώ, που θέτει ο νόμος για τα κακουργήματα.

Η zougla.gr είναι στη θέση να γνωρίζει ότι στη φορολογική του δήλωση…ξέχασε να δηλώσει τα υπόλοιπα ακίνητα, καθώς εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης τεσσάρων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Οικία στην Κηφισιά)

Εκτός φυλακής…

Πριν από λίγες ημέρες, αποφυλακίστηκαν με ανακριτική διάταξη τόσο ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, όσο και η αδελφή του Παναγιώτα, που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για οφειλή προς το Δημόσιο, ποσού ύψους περίπου 146.000 ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ.

Οι δικαστικές αρχές έκαναν δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι προηγουμένως είχαν φροντίσει να υπαχθούν σε ρύθμιση και είχαν εξοφλήσει πλήρως το ποσό του ΦΠΑ που δεν είχαν αποδώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάκης Γαβαλάς έχει μία ακόμη δικαστική εκκρεμότητα, για την οποία θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στις 6 Ιουνίου. Η εκκρεμότητα αυτή αφορά σε μη καταβολή χρεών από τις επιχειρήσεις του, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το κακό είχε τριτώσει…

Υπενθυμίζεται, ότι ο επιχειρηματίας συνελήφθη συνολικά τρεις φορές. Την πρώτη, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος για “μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο” ύψους 1.480.000 ευρώ.

Στα τέλη Ιανουαρίου, είχε συλληφθεί για δεύτερη φορά, στα γραφεία της εταιρείας του στο Κολωνάκι, καθώς οι συνολικές οφειλές του ανέρχονται στα 7.597.233 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη για τρίτη φορά για μη απόδοση ΦΠΑ έτους 2011, συνολικού ύψους 150.000 ευρώ, μία ημέρα αργότερα, έχοντας πετύχει αναβολή της δίκης του, για τις 9 Φεβρουαρίου.
Ακόμη, η 50χρονη Παναγιώτα Γαβαλά συνελήφθη, όταν στις 6 Φεβρουαρίου πήγε μόνη της στην Οικονομική Αστυνομία και παραδόθηκε για χρέη και υπέρογκες οφειλές προς το δημόσιο, ύψους 7.747.017,14 ευρώ.

Η ίδια υπήρξε εντεταλμένη σύμβουλος δύο εταιρειών που είχαν ως δραστηριότητα τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, αλλά και την εισαγωγή ρούχων και ενδυμάτων.

Ο Πειραιάς, τα χλιδάτα πάρτι και τα… φέσια

Η ζωή του Λάκη Γαβαλά είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με την άνοδο, την πτώση και τελευταίο κεφάλαιο τη σύλληψή του. Από το ξεκίνημά του σε φτωχογειτονιά του Πειραιά βρέθηκε στη Βραζιλία, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στη zougla.gr διάφορα «εμβάσματα» αφορούν τη χώρα του Καρναβαλιού.

Η αυτοκρατορία του κατέρρευσε τα δύο τελευταία χρόνια, με συρρίκνωση των πωλήσεων, αθέτηση συμφωνιών, οφειλές παραγγελιών σε πελάτες, «πέτσινες» επιταγές και εργαζόμενους, οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο εν μία νυκτί…

Η άνοδος του Έλληνα βασιλιά της μόδας ήταν εντυπωσιακή. Συνεργάστηκε με τον οίκο Hermes, τους Dolce & Gabbana και τους Dsquared -κατά κόσμον Ντιν και Νταν.

Όπου και αν πήγαινε με τη Rolls Royce ή την Bentley του χρησιμοποιούσε πάντα προσωπικό οδηγό!

Ταξιδεύει πολύ συχνά στο εξωτερικό και η χάρη του έχει φτάσει από το Μιλάνο μέχρι τη Βραζιλία, ενώ τα καλοκαίρια η Μύκονος είναι ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς, με τα πάρτι που άφησαν εποχή στους κοσμικούς κύκλους.

Ακόμη και η εταιρεία του ήταν τόσο εντυπωσιακή. Εκτείνεται σε 33.000 τ.μ., μέσα στην οποία βρίσκονται τρία κτίρια που απλώνονται κυκλικά σε ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα εκλεπτυσμένης αρχιτεκτονικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης