Η Εισαγγελία Βόλου απορρίπτει το αίτημα για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Η Εισαγγελία Βόλου απορρίπτει το αίτημα για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Η Εισαγγελία Βόλου εισηγείται να μη δοθεί η τακτική άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Παρά την πρόσφατη αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου στο δικαστικό βούλευμα με το οποίο του είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημά του -που τον οδήγησε σε απεργία πείνας-, η εισαγγελία του Βόλου έχει την άποψη ότι δεν πρέπει καν να εξεταστεί το νέο αίτημα για τη χορήγηση της άδειας.

Κι αυτό γιατί επικαλείται την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε πρόσφατα (όπως και σε άλλους κρατούμενους) για στάση σε βαθμό κακουργήματος, όπως μετέδωσε το magnesianews.gr.

Συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κουφοντίνα αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος στη στάση κρατουμένων που μάλιστα φέρεται να έγινε σε άλλο κτίριο της φυλακής, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατούμενούς του σε απεργό πείνας.

Το θέμα του νέου αιτήματος για τη χορήγηση της άδειας του Δ. Κουφοντίνα θα κριθεί τελικά από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Παρασκευή,   21 Ιουνίου 2019. Υπενθυμίζεται πως το θέμα ετέθη εκ νέου, μετά την πρόσφατη αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος στο δικαστικό βούλευμα που απάντησε αρνητικά στο  σχετικό αίτημα του και τον είχε οδηγήσει σε πολυήμερη απεργία πείνας. 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, 19:05