Πώς είναι δυνατόν μία εισαγγελέας εν ενεργεία να υμνεί τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, να ειρωνεύεται τη μητέρα του πρωθυπουργού, να καταφέρεται κατά του ανώτατου δικαστηρίου που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, να ελέγχεται πειθαρχικά στο παρελθόν για αυτό, και, πάνω από όλα, με διαφορετικά ψευδώνυμα στο Facebook και στο Instagram να αναρτά τις απόψεις της καταγγέλλοντας ανθρώπους και καταστάσεις. Όλα αυτά παραμένοντας στο απυρόβλητο.

Πρόκειται για την εισαγγελέα η οποία αρχειοθέτησε, δηλαδή πάγωσε, τη μήνυση του γνωστού επιχειρηματία Στηβ Κακέτση κατά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για υποκλοπή συνομιλίας. Άκουσον-άκουσον. Το σκεπτικό που μεταφέρει η εισαγγελέας αυτή είναι το εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι δυνατόν ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος γνωρίζει τον νόμο περί παράνομης υποκλοπής, να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια». Δηλαδή ο κάθε παράνομος και εγκληματίας πράττει παρανομίες και εγκλήματα εν αγνοία του νόμου. Πρόκειται για ένα επιχείρημα κατάπτυστο.

Η εισαγγελέας ονομάζεται Βικτωρία Μαρσιώνη. Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί στο Facebook είναι Naya Vernikou. Με αυτό το ψευδώνυμο ανήρτησε ύμνους για τον Κασιδιάρη, ενώ κατήγγειλε το Συμβούλιο της Επικρατείας πως ευνοεί τους δανειστές και εκείνους που έφεραν τα μνημόνια. Για το τελευταίο ελέγχθηκε στο Πειθαρχικό, παρ’ όλα αυτά συνεχίζει.

Όμως, προχώρησε -πάντα με ψευδώνυμο- και στην ανάρτηση της φωτογραφίας της μητέρας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την οποία ειρωνεύεται, ενώ δίπλα αναρτούσε φωτογραφίες κρατώντας στα χέρια το κύπελλο του Ολυμπιακού, παρέα με τον διευθυντή του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Βασίλη Βασιλειάδη, αφού, όπως φαίνεται, η κυρία εισαγγελέας διαθέτει μόνιμο στασίδι στις VIP θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Δείτε την ανάρτηση για τη μητέρα του πρωθυπουργού:

Δείτε την ανάρτηση για τον Κασιδιάρη:

Η ανάρτηση με το Κύπελλο του Ολυμπιακού:

Δεν φτάνουν, όμως, όλα αυτά. Με άλλο ψευδώνυμο προχώρησε σε αναρτήσεις και στο Instagram. Ακόμη κι ο πιο αφελής χρήστης των social media ξέρει πως ό,τι και να κάνει και πως όσο και να καλυφθεί αφήνει ένα ηλεκτρονικό ίχνος. Με λίγα λόγια, προδόθηκε από τις δυνατότητες της τεχνολογίας να εντοπίζει τον πραγματικό χρήστη στο διαδίκτυο. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα δηλαδή. Μάλιστα, το ένα της προφίλ, ως Lizaki Αnagnostopoulou, κάνει «φίλο» το άλλο της προφίλ, τη Naya Vernikou!

Ως «πολύ φίλη» της ομάδας του Ολυμπιακού και της διοικήσεώς του, η εισαγγελέας έκρινε σκόπιμο επίσης να σχολιάσει δημόσια και να χλευάσει δημοσιεύματα που αφορούν σε σοβαρές δικαστικές υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά…

Στο δημοσίευμα του zougla.gr του Ιουλίου του 2017, με τίτλο «Ο Άρειος Πάγος ακούει» και με θέμα, όπως γράφαμε τότε, την «εκκωφαντική σιωπή του Αρείου Πάγου στον αγώνα δρόμου που δίνει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, που (…) στοιχειώνει την έρευνα για το Noor 1 και απειλεί να κρατήσει για πάντα στο σκοτάδι τους ενόχους όλων των εγκληματικών πράξεων που συνδέονται με το φορτίο του θανάτου», η εισαγγελέας είχε να πει αυτό:

«Χαχαχαχαχα γελάσαμε και σήμερα»…

Η εμπλοκή της εισαγγελέως στην υπόθεση Noor 1 και οι επιδιώξεις της να γίνει αθλητικός δικαστής

Η εισαγγελέας αυτή, λοιπόν, με ένα πρωτοφανές σκεπτικό έβαλε στο αρχείο, δηλαδή πάγωσε και στην ουσία κατήργησε, μήνυση σε βάρος στενών συνεργατών του Μαρινάκη για τη δυσώδη υπόθεση του Noor 1. Όλα αυτά την περίοδο 2017-18, όταν η ίδια ήταν αθλητική εισαγγελέας Πειραιά, μια θέση την οποία επεδίωξε με μεγάλο σθένος, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια.

Πρόκειται για τη μήνυση του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση για την υποκλοπή συνομιλίας από τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αλέξη Κούγια, και τη χρήση της από τον Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Ήταν το διάστημα που ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος διενεργούσε έρευνα για τη μήνυση του ισοβίτη του Noor 1 Ευθύμιου Γιαννουσάκη, αλλά και για τη σχετική μηνυτήρια αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, που εμφάνιζαν την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα να «συνωμοτεί» με τον Πάνο Καμμένο κι άλλους, ώστε να πείσουν τον Γιαννουσάκη να εμπλέξει τον εφοπλιστή στην υπόθεση του Noor 1.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση αθωώθηκαν όλοι πανηγυρικά και, σύμφωνα με την αναλυτική διάταξη του Μπρακουμάτσου, οι αναφορές αυτές κρίθηκαν απολύτως αβάσιμες, όπως και η εν λόγω επίμαχη συνομιλία.

Πρόκειται για την ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε τότε ο Κουρτάκης στον εισαγγελέα, στην οποία ακούγεται ο Κούγιας να συνομιλεί με τον Στηβ Κακέτση και ο δεύτερος να φέρεται πως «αποκαλύπτει» το παρασκήνιο της καταγγελλόμενης σκευωρίας που «είχε στηθεί» από τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη, τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Νικόλα Πατέρα, τους «εχθρούς» δηλαδή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Κακέτσης κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια ιδιωτική συνομιλία με τον δικηγόρο που χειριζόταν την υπόθεση (τον Κούγια), η οποία υπεκλάπη εν αγνοία του.

«Η εν λόγω συνομιλία αποτελεί παράνομο αποδεικτικό μέσον, για τη γνησιότητα του οποίου και την πιθανή παραποίησή του επιφυλάσσομαι σε κάθε περίπτωση, θρασύτατα κατατέθηκε από τον Γιάννη Κουρτάκη στον εισαγγελέα για να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσον. Χρήση της συνομιλίας έκανε ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα των Παραπολιτικών αλλά και κατά την ένορκη εξέτασή του στον Εισαγγελέα Μπρακουμάτσο, αν και στην ίδια δικογραφία έχει την ιδιότητα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

Ο Κακέτσης στη μήνυση αναφέρει επίσης το εξής σημαντικό: «Σε περίπτωση που αποδεχόμουν να καταθέσω ενώπιον του εισαγγελέα ενοχοποιώντας τρίτα πρόσωπα, θα μου έδιναν (σ.σ.: οι Κουρτάκης-Μαρινάκης) πλούσια ανταμοιβή άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και θα έσωζαν έτσι την περιουσία μου».

Η Μαρσιώνη, λοιπόν, την παραπάνω σοβαρή μήνυση του επιχειρηματία, στην οποία ο ίδιος καταγγέλλει λίγο-πολύ εκβιασμό ώστε να ενοχοποιηθούν τρίτοι για «σκευωρία» και να φύγουν έτσι από το κάδρο οι πραγματικοί εμπλεκόμενοι, σύμφωνα και με τις επίσημες δικαστικές διώξεις, για την υπόθεση Noor 1, με ένα… άλμα της λογικής και απίστευτα νομικά κενά στο σκεπτικό της, αποφάσισε να την… αρχειοθετήσει.

Κατ’ αρχάς, η εισαγγελέας αγνοεί το παραπάνω πόρισμα της έρευνας του Μπρακουμάτσου, που ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων τη «μήνυση για σκευωρία» από τους… «εχθρούς» του Μαρινάκη, γεγονός ουσιώδες φυσικά και για τη συγκεκριμένη μήνυση Κακέτση. Στο σκεπτικό της αναφέρεται μόνο στους ισχυρισμούς των δύο εγκαλούμενων Κούγια-Κουρτάκη, για τους οποίους καταλήγει πως… «είναι προφανές ότι όσα ισχυρίζονται είναι αληθή, καθώς ο Κούγιας ως δικηγόρος είναι βέβαιο ότι γνώριζε ότι εάν δεν υπήρχε η συναίνεση του εγκαλούντα (Κακέτση), θα υπήρχε διάπραξη αξιόποινης πράξης από τη στιγμή που θα παρέδιδε ο Κουρτάκης το ηχογραφημένο υλικό στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά».

Άρα, αφού ο Κούγιας είναι δικηγόρος, θα έχει σίγουρα δίκιο για να χρησιμοποιεί παράνομο ηχογραφημένο υλικό!

Πάντως, η ίδια εισαγγελέας είναι επίσης χρεωμένη και με τη δικογραφία της μήνυσης του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα για χρήση παράνομης υποκλοπής, αλλά και για ψευδορκία μάρτυρα, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος των Κουρτάκη-Κούγια…

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα τα εργαστήρια της αστυνομίας κατέδειξαν ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Γιαννουσάκη και του λιμενικού Χριστοφορίδη που δημοσιεύτηκαν από το συγκρότημα των «Παραπολιτικών» προκειμένου να στηριχθεί το σενάριο της «σκευωρίας» ήταν προϊόν… μοντάζ, και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης…

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης