«Όσοι εργάζονται στις προπαρασκευαστικές εργασίες για το μεταλλείο των Σκουριών μπορούν να απασχοληθούν στο σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής, που επεξεργάζεται το Κίνημα Πολιτών που έχει αναπτυχθεί για τις Σκουριές και τα αρμόδια τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του υπουργού ΠΑΠΕΝ να αναστείλει για ένα χρόνο τα έργα στην περιοχή και την απόφαση της εταιρείας να αναστείλει τις εργασίες έως νεωτέρας.

Σχετικά με το άμεσο ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα η πλειονότητα των εργαζομένων στην “Ελληνικός Χρυσός” και στους συνεργαζόμενους εργολάβους, η κ. Ιγγλέζη διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο αριθμός των εργαζομένων στα μεταλλεία υπολείπεται κατά πολύ των 2.000 και ότι η πλειονότητά τους απασχολείται στις προπαρασκευαστικές εργασίες, οι οποίες -όταν θα ολοκληρώνονταν- θα είχαν ως αποτέλεσμα την ανεργία των προσωρινά εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει δε ότι πέρα από αυτούς τους εργαζόμενους, υπάρχουν πολλές χιλιάδες απασχολουμένων σε μια σειρά δραστηριότητες -όπως η γεωργίας, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία, ο τουρισμός- που θα πλήττονταν πολύ σοβαρά, εάν συνεχιζόταν η δραστηριοποίηση της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι βέβαια δεν δείχνουν να πείθονται και δηλώνουν έτοιμοι για αγώνα προκειμένου να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας τους…

Δείτε τα… έργα και ημέρες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν γίνει περιβαλλοντική «αντάρτισσα» εργαζόταν στα μεταλλεία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Διαβάστε ακόμη: Αναστολή των εξορύξεων στις Σκουριές – σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι
Εργαζόμενοι στις Σκουριές: «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει – καλούμε τους πάντες σε αγώνα για δικαίωση»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης