Οι πρώτοι πρόσφυγες που θα καταφτάσουν στη δυτική Ελλάδα πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού, στα σύνορα της ορεινής Αχαΐας και της Ηλείας, κοντά στο χωριό Αγράμπελα.

Πρόκειται για 60 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα και οικογένειες, που προέρχονται από τη Συρία και έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες, διαθέτοντας τα αντίστοιχα πιστοποιημένα έγγραφα. Επίσης, θα φιλοξενηθούν, μονογονεϊκές οικογένειες Σύρων προσφύγων και μικρά παιδιά, ενώ η δαπάνη καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τη Μητρόπολη Ηλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μητρόπολη Ηλείας έχουν προσληφθεί τέσσερα άτομα τα οποία και θα μαγειρεύουν, ενώ αναμένεται και η πρόσληψη ενός δασκάλου για τα μικρά παιδιά. Η εν λόγω μονή τα τελευταία χρόνια είναι κλειστή, καθώς δεν φιλοξενεί μοναχούς. Επίσης, κλειστό παραμένει και το σχολείο του χωριού Αγράμπελων.

Η μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας, έχει ιστορικό χαρακτήρα και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και τους κατοίκους της. Πρόσφατα επιχειρηματίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του προσέφερε ένα ποσό για την ανακαίνισή της, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης