Στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας έμπλεξε ένας 37χρονος Ροδίτης, παντρεμένος με Ρωσίδα υπήκοο, που εγκυμονεί και που επιδιώκει την μετοίκησή του στη χώρα της.

Ο 37χρονος, που εργαζόταν σε εταιρεία security και στη φύλαξη VIP προσώπων στην Αθήνα, είχε εξασφαλίσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 2004, η οποία ανανεώθηκε τα έτη 2008 και 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να εγκριθεί η μετοίκησή του στη Ρωσία και να μπορεί να εργαστεί στη χώρα καταγωγής της συζύγου του, που βρίσκεται στον 4ο μήνα κυήσεως, του ζητήθηκε να προσκομίσει αντίγραφο του ποινικού του μητρώου.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι του είχε επιβληθεί ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, που συνεδρίασε μετά από αναβολές, την 27η Ιουνίου 2000, ποινή φυλάκισης 30 ημερών, μετατρέψιμη προς 1.500 δρχ, ημερησίως και χρηματική ποινή 58,69 ευρώ.

Ο λόγος; Γιατί το 1994 είχε εντοπιστεί σε μπλόκο να οδηγεί ένα βεσπάκι ιδιοκτησίας του παππού του.
Η δίκη έγινε χωρίς να του επιδοθεί ποτέ η κλήση και χωρίς να λάβει γνώση της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποινή καταχωρήθηκε στο ποινικό του μητρώο και δεν μπορεί πλέον να σβηστεί διότι, όπως ενημερώθηκε, έχει επέλθει παραγραφή του αδικήματος που εφέρετο να τέλεσε.

Δεν μπορεί ούτε να πληρώσει την ποινή ούτε να την εφεσιβάλει…!

Θα τον ακολουθεί, όπως φαίνεται σ’ όλη του τη ζωή, στο ποινικό του μητρώο, η αμετάκλητη ερήμην καταδίκη του, γιατί οδηγούσε βεσπάκι σε ηλικία 16 ετών και όπως φαίνεται δεν θα μπορέσει να εγκατασταθεί στη Ρωσία με το παιδί και τη σύζυγό του για να εργαστεί, για τον ίδιο λόγο!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης