Οι γυναίκες ήταν αυτές που σημάδεψαν και τελικά έγραψαν το τέλος της δράσης του κυκλώματος που είχε ως …. «επαγγελματική έδρα» τις φυλακές. Άλλοτε τα ερωτικά πάθη που προκαλούσε ο Παναγιώτης Βλαστός και άλλοτε ο φόβος που δημιουργούσε σε όσες έβαζε στο στόχαστρό του, ήταν η «βραδυφλεγής» βόμβα που απειλούσε συχνά να τινάξει στον αέρα την εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ερωτικά πάθη, ξέπλυμα χρήματος και συμβόλαια θανάτου συνέθεταν την καθημερινότητα του Π. Βλαστού​Η «Λίτσα», που προκάλεσε την οργή του Παναγιώτη Βλαστού, και το «συμβόλαιο θανάτου» της βοήθησαν τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, που απασχολούσε εδώ και πολύ καιρό το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Η «Πένυ», πρώην ερωμένη του Π. Βλαστού, έγινε το «μοιραίο» πρόσωπο που με τη συμπεριφορά της σήμανε την αρχή του τέλους για το κύκλωμα εκβιαστών. Από την αγωνία της να μη χάσει τον βαρυποινίτη από τη ζωή της, κατέφευγε συχνά στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιώντας συνέχεια κάρτες sim για να επιβεβαιώσει την υποψία της πως ο Π. Βλαστός διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση. Αυτό, όμως, ήταν κάτι που θύμωσε τον βαρυποινίτη, ο οποίος φέρεται να ήθελε να σκοτώσει την πρώην ερωτική του σύντροφο όταν διαπίστωσε ότι «κλωνοποίησε», όπως έλεγε χαρακτηριστικά, το κινητό του. 

Ενδεικτική είναι μία τηλεφωνική συνομιλία του Βλαστού στην οποία λέει: «Πήγε η π…..και μου κλωνοποίησε το τσιπάκι και με έδειχνε ότι είμαι μια στα Τρίκαλα και μια στο σπίτι της. Ακούς; Για να δει ποια γκόμενα με παίρνει τηλέφωνο. Άκου, η τρελή, άκου. Και την πιάσανε και της είπανε: “Ξέρεις αυτό απαγορεύεται”. Είχε κάποιον γκόμενο αυτή, κάποιον “πατσαβούρη”, που της είπε το τσιπάκι ποια γκόμενα είχα. Είχε βρει και μια δικηγόρο μου. Και της λέω: “Άντε στο διάολο από εδώ σαβούρα”».

Οι διακοπές στη Μύκονο με… ελικόπτερο και η ανώνυμη επιστολή

Μητέρα ενός παιδιού που μεγαλώνει μόνο του, όπως λέει η «Πένυ», έζησε μια έντονη ερωτική ζωή, απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Μύκονο με ελικόπτερο! Η δουλειά της ήταν σ’ ένα κατάστημα για νύχια, μια «βιτρίνα», όπως επισημαίνεται σε ανώνυμη επιστολή που έφτασε στις διωκτικές αρχές σε λευκό φάκελο και η οποία απ’ έξω έγραφε «Φίλακας Άγγελος Κορίνθιος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστολή που βρίθει ανορθογραφιών αποκαλύπτει την εμπλοκή επτά ατόμων στη βομβιστική επίθεση στην πρόεδρο του δικαστηρίου που «μοίραζε ισόβια» για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, όπως έλεγε ο Βλαστός για την Παρασκευή Καλαϊτζή, αλλά και τον ρόλο της πρώην ερωτικής συντρόφου του βαρυποινίτη. Η επιστολή κάνει λόγο για τις σχέσεις της Πένυς με τον Βλαστό κατευθύνοντας τις διωκτικές αρχές προς αυτήν.

«ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΑΚΗ. ΠΡΙΝ ΒΓΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΝ ΦΗΛΑΚΟΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΨΗ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΙΣΙ ΤΗΝ ΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΤΡΙ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΣΤΙς ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ, ΤΗ ΛΕΝΕ ΚΑΡΠΟΥΖΑ. ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΗΝ ΑΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΔΗΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ… ΚΑΝΕΙ ΒΙΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΠΤΕΙ ΟΤΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΝΥΧΙΑ. ΕΜΕΝΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ».

Η ίδια η «Πένυ» πάντως, καταθέτοντας στην αστυνομία, τον Μάρτιο του 2014, δεν έκρυψε τα έντονα συναισθήματά της για τον Π. Βλαστό και τη ζήλεια που ένιωσε φοβούμενη τη σχέση που εκείνος είχε με τη δικηγόρο του.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στις 13/12/12 και ενώ την περίοδο εκείνη είχα ερωτική σχέση με τον Π. Βλαστό, μετά την πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία μας, η οποία όπως σας έχω πει γινόταν με τηλέφωνα για να μιλάμε μόνο μεταξύ μας, από κεκτημένη ταχύτητα μου έστειλε (ο Π. Βλαστός) ένα μήνυμα που έλεγε συγκεκριμένα: “Καλημέρα Μαντουλίνη όμορφο όλη μέρα”. Το συγκεκριμένο μήνυμα το θυμάμαι γιατί το έχω αποθηκεύσει στον υπολογιστή μου. Όταν πήρα αυτό το μήνυμα, κατάλαβα ότι διατηρεί και άλλη σχέση χωρίς να ξέρω ποια γυναίκα είναι αυτή, στην οποία ήθελε να στείλει το παραπάνω μήνυμα.

» Εγώ νευρίασα και γι’ αυτό μετά από δύο ώρες που με πήρε ήμουν έξαλλη και του είπα για το μήνυμα. Αυτός μου το δικαιολόγησε, λέγοντας ότι το έκανε για να ζηλέψω, αλλά εγώ δεν το πίστεψα και δεν απαντούσα στις κλήσεις. Επειδή δεν απαντούσα, την επόμενη ημέρα, ο Π. Βλαστός από τον ίδιο αριθμό μού έστειλε μήνυμα με το περιεχόμενο: “Θα κανονίσω για τη Δευτέρα να ‘ρθεις. Απάντησέ μου για να ξέρω σουρτούκο.

Μητέρα ενός παιδιού που μεγαλώνει μόνο του, η Πένυ»​ ζήλευε παθολογικά τον Π. Βλαστό, φθάνοντας στο σημείο να παρακολουθεί το κινητό του βαρυποινίτη προκειμένου να μάθει με ποιες συνομιλούσε σε καθημερινή βάση» Έψαχνα τρόπο να βρω ποια ήταν η δεύτερη γυναίκα. Σκέφτηκα και έκανα το εξής: πήγα σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, βρήκα τον πιο συμπαθητικό υπάλληλο, που δεν τον γνώριζα από πριν και στην πορεία έμαθα ότι τον λένε Βαγγέλη. Αυτόν τον Βαγγέλη τον παρακάλεσα, λέγοντας ότι έχω έναν φίλο στις φυλακές, ο οποίος έχει παρανόμως κινητό τηλέφωνο και κάτι έγινε και του έσπασε η κάρτα, η οποία όμως δεν ανήκε στο όνομά του αλλά σε κάποιου άγνωστου αλλοδαπού. Τον παρακάλεσα, λοιπόν, να βγάλει μια άλλη κάρτα με τον ίδιο αριθμό για να εξυπηρετήσω τον φυλακισμένο. Ο υπάλληλος με λυπήθηκε και χωρίς να απαιτήσει ταυτότητα, μου ενεργοποίησε μια νέα κάρτα sim με τον ίδιο αριθμό. Για να τον ευχαριστήσω, του έδωσα 20 ευρώ.

» Όταν γίνεται αυτή διαδικασία και ενεργοποιείται μια νέα κάρτα, αμέσως διακόπτεται η προηγούμενη που αντιστοιχεί στον ίδιο αριθμό. Για τον λόγο αυτόν και για να σας απαντήσω στο αρχικό σας ερώτημα, διεκόπη η λειτουργία του συγκεκριμένου αριθμού και ξαφνικά βγήκε σήμα στο Χαλάνδρι.

» Κάνοντας αυτήν την πράξη, ο σκοπός μου ήταν να βάλω αυτήν τη νέα κάρτα sim σε μία δικιά μου συσκευή τηλεφώνου, να ενεργοποιήσω την κάρτα και στον χρόνο που θα είχα μέχρι να αντιληφθεί ο Βλαστός ότι δεν εκπέμπει σήμα το κινητό του, το οποίο θα ήταν από 1 έως 5 ώρες, να δω αν θα τον καλούσαν άλλα νούμερα, που θα έπαιρνα πίσω και θα άκουγα τη φωνή τους χωρίς να μιλήσω για να δω ποιες είναι οι γυναίκες και με ποια διατηρεί παράλληλες σχέσεις».

Ο έρωτας την τύφλωσε

Η «Πένυ» καταθέτει ότι έπραξε το ίδιο και με άλλες κάρτες sim που καλούσαν τον αριθμό του Π. Βλαστού, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή από τον βαρυποινίτη και να ανακαλύψει τη δεύτερη γυναίκα.

«…Όλα τα παραπάνω έγιναν επειδή ήμουν πολύ ερωτευμένη με τον Παναγιώτη και δεν σκεφτόμουν καθαρά» δήλωσε.

Η πρώην ερωτική σύντροφος του Παναγιώτη Βλαστού ήταν εκείνη που είχε αναλάβει να προσεγγίσει ερωτικά το διευθυντικό στέλεχος της Alpha Bank, στο Σύνταγμα, προκειμένου να το εκβιάσουν με τις φωτογραφίες που θα έβγαζε και στο τέλος να το απαγάγουν. Η φίλη της Κ.Κ., που πολλές φορές τη συνόδευε στο επισκεπτήριο του Βλαστού, θυμάται:

«Το 2011-2012 μου είχε πει ότι θα την “έπεφτε” σε κάποιο στέλεχος της τράπεζας γιατί έχει πολύ “πακέτο”, ύστερα από εντολή του Βλαστού. Δεν ξέρω πόσες φορές προσπάθησε να τον προσεγγίσει, αλλά θυμάμαι ότι είχαμε πάει μαζί τρεις φορές χωρίς να καταφέρουμε να τον δούμε. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ο Βλαστός τής ζήτησε να την πέσει στο στέλεχος, αλλά ξέρω ότι εκείνη θα έβλεπε τις κινήσεις του: πότε έπιανε δουλειά και πότε σχολούσε».

Ο… πονοκέφαλος του ΕΝΦΙΑ

Ιδιαίτερα γενναιόδωρος, πάντως, ήταν ο Βλαστός και στη φίλη της τότε ερωμένης του, αφού της έκανε δώρο μαθήματα για να πιλοτάρει ελικόπτερο, προσβλέποντας -όπως φαίνεται- σε νέα θεαματική απόδραση. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό η κρίση… χτύπησε και την πόρτα του βαρυποινίτη, ο οποίος αγωνιούσε, όπως και οι υπόλοιποι εκτός των τειχών της φυλακής, για τον ΕΝΦΙΑ! Και αυτό γιατί θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό του εν λόγω φόρου για όλα τα ακίνητά του, προκειμένου να πουλήσει ένα από αυτά.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι ηχογραφημένες συνομιλίες του, όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στις 6/1/2015.

Βλ: Ρε, δεν, έχω βρει τον αγοραστή. Το νόημα ξέρεις ποιο είναι; … (ακατάληπτο)… τον αριθμό του μ@λ@κ@, τι γίνεται;
Γκ: Ναι.
Βλ: Λέει να έχεις πληρώσει, καινούργιος νόμος. Έχεις 9, έχεις 9 διαμερίσματα;
Γκ: Ναι
Βλ: Και θες να πουλήσεις το ένα. Πρέπει να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ σε όλα, αλλιώς δεν πουλιέται το ένα.
Γκ: Α, ναι, ναι, ναι, ναι
Βλ: Αυτό σου λέω. Και αυτό ο μ@λ@κ@ς έχει κάνει διακανονισμό. Εκεί μην κολλήσουμε φοβάμαι, φίλε
Γκ: Ναι, πρέπει να τα πληρώσεις όλα, δεν μπορείς μόνο… ναι…
Βλ: Ναι, πρέπει να κάνεις διακανονισμό για όλα. Κατάλαβες τι π@στι@ παίζουνε;
Γκ: Ναι, για όλα να είναι καθαρό, για όλα.
Βλ: Όχι δεν κατάλαβες. Εγώ θα πουλήσω το ένα ρε φίλε. Δεν θέλω να πουλήσει π.χ. όλα, ένα θα πουλήσω….
Γκ: Τα εννιά είναι… ναι, το ένα
Βλ: Εγώ πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ για ένα, όχι για όλα
Γκ: Για όλα τα ‘χουν κάνει
Βλ: Για όλα το κάνουνε τώρα ρε φίλε, για αυτό έχουν γ@@@ τα πάντα. Κατάλαβες;
Γκ: Ή ένα έχεις ή 15 έχεις, πρέπει να πληρώσεις για όλα, ναι.
Βλ: Όχι, σε ένα όνομα άμα έχεις 15 ακίνητα που λέει ο λόγος, τα πληρώνεις και τα 15 για να πουλήσεις το ένα. Φαντάσου τι π@στ@δες. Καταλαβαίνεις τι λέμε; Άστα φίλε, είναι γ@μ@σ@ τα.
Γκ: Για αυτό σου λέω Παναγιώτη, ο άλλος εκεί πέρα που μου ‘χει πάρει το κτήριο, έχει πάθει ήττα.
Βλ: Καλά να πάθει ρε.
Γκ: Γιατί θα πληρώνει τα ΕΝΦΙΑ σε όλα. Όχι…
Βλ: Καλά να πάθει ρε, γιατί είναι μουν@@. Αυτός ξέρει τι θέλει τώρα ε; Αυτός…
Γκ: Όχι ρε
Βλ: (ακατάληπτο) Εγώ, έτσι;
Γκ: Ναι, ε;
Βλ: Ναι, φίλε. Έχει ανοίξει κάτι, κάτι έτσι, κάτι αλλιώς, κάτι έφυγε, κονομάει πολλά. Αφού είναι πατσαβούρας, ρε φίλε, τι ψάχνεις να βρεις τώρα. Αυτός όλα τα κάνει αυτός, όλα
Γκ: Απλά του πέντε (2005) και το έξι (2006) μπαίναν λεφτά από μανάβικα και από κουρεία. Τι μου λες τώρα;
Βλ: Αυτός τώρα φέρνει βουλγάρικα, από Βουλγαρία ποτά, κάβα μαϊμού και τα πουλάει, σε όλα τα μαγαζιά της Αθήνας και κονομάει πολλά λεφτά.
Γκ: Τα πουλάει εκεί σε κλαμπ. Δεν πίνονται, και τα πουλάει και με το ζόρι, ‘ντάξει; Δεν πουλάει έτσι απλά. (…) Αυτός παλιά εγώ που ήμουν με τον βλάκα αυτόν…
Βλ: Με μπάτσους ρε δουλεύει αυτός. Άστο, μην το ψάχνεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, το κύκλωμα φέρεται να είχε φτάσει μέχρι την Ιντερπόλ. Δικός τους άνθρωπος ήταν εκεί και -όπως λένε οι εμπλεκόμενοι- θα μπορούσε να τους βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Προκειμένου να αποφεύγουν τις «συναντήσεις» με την αστυνομία, έμπαιναν ακόμη και στα τούνελ του Προαστιακού, περπατώντας πάνω στις γραμμές του τρένου αλλά και σε υπονόμους.

Προστασία σε νυχτερινά κέντρα ακόμη και τώρα, τέσσερα χρόνια δηλαδή μετά τη συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης μέσα από τη φυλακή, απαγωγές, εκρήξεις βομβών που συνήθιζαν οι δράστες να τις βιντεοσκοπούν, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην Ιταλία -όπου όμως έχασε ο Βλαστός 4 εκατ. ευρώ- αλλά και στο… Ντουμπάι συνθέτουν την πλούσια δράση της «καμόρα» που καταγράφεται στη δικογραφία, την οποία έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης