Δήλωση για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της διευθύντριας του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού έκανε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

«Ο εμπρησμός στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού είναι μία εγκληματική πράξη για την οποία ήδη κινούνται άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Είμαι βέβαιη ότι οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές θα επιληφθούν με επιτυχία του εν λόγω περιστατικού και σύντομα οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει η κυρία Νικολάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και προσθέτει: «Περιστατικά ωμής βίας και τρομοκρατίας σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη της χώρας είναι κατακριτέα και καταδικαστέα. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επιτελεί ένα κρίσιμο έργο και δίνει καθημερινό αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και για την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας».

Δεν είχε φύλαξη

Στο μεταξύ, σε καλό δρόμο βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας του ψυχιατρείου Κορυδαλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, τα οποία δεν αποκλείεται σύντομα να οδηγήσουν στους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια των ψυχιατρείου δεν είχε ποτέ αστυνομική συνοδεία, ενώ το αυτοκίνητό της ήταν σταθμευμένο στη λεωφόρο Γαλατσίου. Οι δράστες του έβαλαν φωτιά, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις (6 άνδρες με 2 οχήματα), που κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά, ωστόσο, το Ι.Χ. αυτοκίνητο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στο σημείο έχουν βρεθεί υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, με την προανάκριση να διενεργείται από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής και την ΕΛ.ΑΣ.

Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι ποιος και γιατί έδωσε εντολή για να καεί το αυτοκίνητο της διευθύντριας του ψυχιατρείου στον Κορυδαλλό. Εάν δηλαδή πρόκειται για «χτύπημα» που πηγάζει από τη μαφία εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων ή εάν σχετίζεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης