Οι δύο Ιταλοί «μαφιόζοι» που συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στην Πάτρα, έπειτα από την αρχική τους καταδίωξη στη Μύκονο, φέρονται να έχουν απασχολήσει για σοβαρά αδικήματα, ενώ η εκτίμηση Ελλήνων αστυνομικών με εμπειρία στα κυκλώματα που δρουν τα τελευταία χρόνια σε γνωστά ελληνικά νησιά κάνει λόγο για «μέλη κυκλώματος που ασχολείται αποκλειστικά με την κλοπή και τη διάθεση πανάκριβων ρολογιών». 

Μύκονος, 16 Αυγούστου. Οι δύο Ιταλοί, ηλικίας 20 και 21 ετών, δεν ταξίδεψαν από την Ιταλία μέχρι το νησί των ανέμων για τη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου και τις όμορφες παραλίες της. Τα πανάκριβα ρολόγια που κοσμούσαν τα χέρια ευκατάστατων κυριών ήταν ο λόγος που βρέθηκαν στις Κυκλάδες οι δύο νέοι, οι οποίοι φτάνοντας στην ελληνική επικράτεια έπιασαν δουλειά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, μία ημέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ο ένας από τους δύο μπήκε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ στη Χώρα του «νησιού των ανέμων» και πέταξε στο πάτωμα μία 60χρονη γυναίκα προκειμένου να της πάρει με… μαεστρία το πανάκριβο ρολόι που κοσμούσε το χέρι της. Μάλιστα δεν δίστασε να την τραυματίσει ελαφρά στο χέρι και στη συνέχεια να φύγει τρέχοντας για να μην τον σταματήσουν οι θαμώνες του μαγαζιού.

Ο τραυματισμός της κυρίας από τον νεαρό Ιταλό.

Το zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο νεαρός που φορούσε ένα καπέλο διέφυγε με έναν συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε ακριβώς απ’ έξω με ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού. Ένας οδηγός ταξί που κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί βρήκε το θάρρος και άρχισε να ακολουθεί τους «ρολογάδες» με το αυτοκίνητό του παρά το γεγονός ότι στο πίσω κάθισμα είχε πελάτες.

Οι δύο νεαροί κάποια στιγμή εγκατέλειψαν το όχημά τους και εξαφανίστηκαν. Από εκείνη την ώρα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Μυκόνου, αλλά και από άλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι λόγω αυξημένων αναγκών έχουν αποσπαστεί στο κοσμοπολίτικο νησί προερχόμενοι από υπηρεσίες ασφαλείας όλης της χώρας.  

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το zougla.gr από το κυνηγητό των Ναπολιτάνων:

 

Μια ειδική ομάδα αστυνομικών εντόπισε το ξενοδοχείο και το δωμάτιο όπου διέμεναν οι δύο Ιταλοί, αλλά έπρεπε να περιμένει… δύο μέρες μέχρι να έρθει ο εισαγγελέας από τον Πειραιά και να κάνει την έρευνά της. Ωστόσο, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση, βρέθηκαν «πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, πέντε αυτοκόλλητες πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων με διαφορετικούς αριθμούς και 2.055 ευρώ».

Την ίδια στιγμή, δόθηκε σήμα για αναζητήσεις σε όλες τις εξόδους της χώρας, καθώς ήταν πολύ πιθανό ο 20χρονος που είχε αρπάξει το ρολόι και ο 21χρονος συνεργός του να προσπαθούσαν να διαφύγουν. Πράγματι, την Παρασκευή ένας λιμενικός στην Πάτρα, που είχε δει τα χαρτιά για τη συγκεκριμένη αναζήτηση, θυμήθηκε τα πρόσωπα των δύο Ιταλών, οι οποίοι όμως είχαν αλλάξει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους.

«Όταν τους είδαμε είχαν και οι δύο… πορτοκαλί χρώμα μαλλιών και μας έκανε εντύπωση η εμφάνισή τους. Τους ελέγξαμε και διαπιστώσαμε ότι είχαν πλαστά χαρτιά, όπως και στη Μύκονο» λέει αξιωματικός του Λιμενικού που γνωρίζει για τη σύλληψη των Ναπολιτάνων.   

Οι δύο νεαροί μάλιστα κάποια στιγμή ένιωσαν αδιαθεσία και οι λιμενικοί χρειάστηκε να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο με τον φόβο του κορωνοϊού. Τελικά όμως με τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν δεν διαπιστώθηκε κάτι.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης