Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αλλά και προς τους αρμόδιους εισαγγελείς, ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του εκπαιδευτικού που μαχαίρωσε έναν σκύλο στη Νίκαια.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς την Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως

Προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας

Προς τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας της 13/10/29

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινοποίηση Εισαγγελέα Α.Π κ. Β. Πλιώτα

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Αξιότιμη κα Προϊσταμένη Εισαγγελέα

Αξιότιμε κύριε/κυρία Εισαγγελέα Υπηρεσίας

Η ελληνική κοινωνία άναυδη και συγκλονισμένη παρακολουθεί τα ακραία περιστατικά βίας εναντίον ζώων, που διαδραματίζονται εξαιρετικά και ανησυχητικά συχνά και που θεωρούμε, ότι σας είναι γνωστά.

Η οργή και η αγανάκτηση χιλιάδων πολιτών υποχρέωσε κατά τη γνώμη μας δυο Υπουργούς, τον Δικαιοσύνης και του ΥΠΑΑΤ, και εξ όσων γνωρίζουμε και τον Υφυπουργό Εσωτερικών να δηλώσουν επίσημα ή στους Φορείς μας ότι προχωρούν άμεσα σε αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες εγκλημάτων κατά των ζώων.

Τα δυο τελευταία ακραίας βαρβαρότητας περιστατικά στα Χανιά και το επίσης ακραίο σημερινό περιστατικό στην Νίκαια με δράστες ένα εκπαιδευτικό και έναν άλλο πολίτη δεν αφήνουν άλλα περιθώρια για τη μακροχρόνια ατιμωρησία, η οποία απετέλεσε βασική αιτία της κατακόρυφης αύξησης και έξαρσης των περιστατικών βίας κατά κάθε είδους ζώου αλλά και του αποτρόπαιου και αδιανόητου τρόπου βασανισμού και θανάτωσής τους.

Ζητάμε για το σημερινό περιστατικό από τη μεν Υπουργό Παιδείας, που συναντήσαμε σχετικά πρόσφατα ως Ομοσπονδία, την απόλυση του «εκπαιδευτικού» που μετά μανίας και λύσσας μη φυσιολογικής σήμερα μαχαίρωνε δημόσια με σουγιά -που, όπως δήλωσαν γείτονές του, κρατάει πάντα μαζί του- και δεν το άφησε ούτε όταν αυτό λιποθύμησε και έπεσε κάτω αιμόφυρτο ενώ έτερος παρευρισκόμενος πολίτης το κτυπούσε με λοστό στο κρανίο, από δε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου, αφού συνελήφθη ήδη από τους αστυνομικούς, όπως και ο πολίτης που το κτυπούσε ανηλεώς, χωρίς τις γνωστές αναβολές πλην των δυο νομίμων, η ποινή του δε να είναι χωρίς αναστολή και η μεγαλυτέρα που υπάρχει.

Μόνο η παραδειγματική τιμωρία του σημερινού εγκλήματος όσο και των δύο στα Χανιά μπορούν να συντελέσουν ,όσον αφορά στον τομέα της καταστολής, στο περιορισμό του κύκλου βίας κατά των ζώων.

Περιμένουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να δράσει ,όπως πρέπει και η Υπουργός να πάρει όλα εκείνα τα πειθαρχικά μέσα που τους αξίζουν.

Γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα, ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος να προβάλλουν τις αξίες της ζωής στα παιδιά και να τους ξυπνούν το καλό που έχουν μέσα τους.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός και η επίσης εκπαιδευτικός σύζυγος του τι αξίες θα παραδώσουν στα παιδιά; Αυτές του σουγιά και της ανελέητης βίας;

Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επικαλεστούν κλασσικά την άμυνα απέναντι σε ένα επιθετικό τέρας, που είναι βεβαίως, όπως λένε οι γείτονες, ένα πολύ φιλικό σκυλί, που πάρα τους αφόρητους πόνους του δεν έδειξε κανένα σημείο επιθετικότητας στους ανθρώπους που το σήκωσαν για να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο για να χειρουργηθεί, όπως θα ήταν το φυσιολογικό.

Ενημερωνόμαστε δε ότι ο κτηνίατρος του ΔΙΚΕΠΑΖ, που το χειρούργησε ήταν καταπέλτης δηλώνοντας, ότι στόχος των δραστών, ήταν να το σκοτώσουν βίαια!

Να μην τους αφήσετε ατιμώρητους!

Το σημερινό, τα δύο των Χανίων και τα χιλιάδες άλλα εγκλήματα κατά των ζώων που εκκρεμούν περιμένουν δικαίωση.

Φτάνει πια! Ο κύκλος βίας σε όλα τα ζώα πρέπει να τελειώνει!

Έχετε Εσείς πια την ευθύνη, σαν Πολιτεία και σαν Δικαιοσύνη!

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (70 Σωματεία)

Εικόνες από την περίθαλψη του ζώου:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης