Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Επιμέλεια: Έλενα Καραθάνου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο νεκρά παιδιά, γκρεμισμένα κτήρια, συντρίμμια από τα μαγαζιά και τα σπίτια που απλώνονταν αρμονικά στη χώρα της Σάμου, αλλά και μισοχαλασμένες εκκλησίες είναι ο απολογισμός του φονικού σεισμού μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13:53 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος για τα δύο αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να χαρούν τα νιάτα τους. Το νήμα της ζωής κόπηκε ξαφνικά όταν ο δυνατός σεισμός έριξε πάνω τους τοίχο από ένα παλαιό κτήριο με αποτέλεσμα τα δύο παιδιά να εγκλωβιστούν μέσα στα συντρίμμια. Ήταν λίγη ώρα μετά το σχολείο όπου και επέστρεφαν στα σπίτια τους περπατώντας μέσα στα στενά σοκάκια της χώρας όπως συνήθιζαν να κάνουν μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξαφνικά η γη σείστηκε κάτω από τα πόδια τους και ισοπέδωσε παλιά κτήρια ενώ προκάλεσε και τσουνάμι «πνίγοντας» τα καταστήματα της περιοχής Βαθύ. Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ τουλάχιστον πέντε νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Σάμου.

Κάτοικοι έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν τα παιδιά καθώς όλοι τους είχαν την ελπίδα ότι θα είναι τραυματισμένα. Δυστυχώς όμως, το αγόρι ανασύρθηκε νεκρό, ενώ λίγη ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε και το κορίτσι.

Στο νησί έφτασαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι η κατάσταση στη Σάμο είναι εξαιρετικά σοβαρή

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, τα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να μεταβούν στη Σάμο για την καταγραφή των ζημιών και τον έλεγχο των κτηρίων μέσα στις επόμενες ώρες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου μετέβη στη Σάμο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη ξεκίνησε με κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τους γονείς των παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους, στο δημαρχείο στο Βαθύ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό γεγονός.

 

Σήμερα το πανελλήνιο θρηνεί τον άδικο χαμό των δύο παιδιών, ηλικίας 15 και 17 χρονών. Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Δεν πρόλαβαν να τρέξουν για να σωθούν… Τραγική εικόνα ο πατέρας του 17χρονου Άρη, Αλέξης Κομνηνός, ο οποίο είναι δημοσιογράφος και αμέσως μετά το σεισμό κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας. Ο ίδιος ραγίζει καρδιές με το μήνυμά του για το χαμό του γιου του. «Σε καμάρωνα αγόρι μου. Έβλεπα σε σένα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαίρη για σένα. Πριν λίγες μέρες ήσουν χαρούμενος στα γενέθλιά της. Εμείς που μείναμε πίσω δεν έχουμε λόγια δεν έχουμε άλλα δάκρυα. Θέλω να την προσέχεις εκεί ψηλά. Μαζί σας έφυγε και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου» έγραψε ο Αλέξης Κομνηνός.

 

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο μέσα από το οδοιπορικό του zougla.gr από τη Σάμο

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης