Οι Ενώσεις Β/Α και Ν/Α Αττικής στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, 17:27
Οι Ενώσεις Β/Α και Ν/Α Αττικής στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, τα προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, αποτελούμενα από τους Προέδρους των Ενώσεων, Κωνσταντίνο Τσουμάνη και Γιώργο Kαλλιακμάνη και τους Γενικούς Γραμματείς, Θεόδωρο Χατζόπουλο και Μαρίνο Κακαβά πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη.

Στην προγραμματισμένη αυτή συνάντηση τέθηκαν μείζονα ζητήματα του κλάδου μας που απασχολούν τα μέλη των δύο ενώσεων.

Αναλυτικότερα:

Α. Ίδρυση και λειτουργία παιδικών σταθμών στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των περιφερειών, προς διευκόλυνση, των οικογενειών των αστυνομικών που υπηρετούν στα γεωγραφικά όρια των Ενώσεων.

Β. Ίδρυση και λειτουργία λεσχών σίτισης σε κτιριακές εγκαταστάσεις που θα προκύψουν από την επερχόμενη αναδιάταξη των Υπηρεσιών.

Γ. Ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων.

Δ. Τέθηκε υπόψιν του κ. Γεν. Γραμματέα το όλο και συχνότερο φαινόμενο της «ιδιαίτερης» αντιμετώπισης των αστυνομικών, που απευθύνονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ειδικότερα στις αργίες δεν γίνονται δεκτοί Αστυνομικοί που μεταβαίνουν εκεί με διάφορα προβλήματα υγείας, με το πρόσχημα ότι το νοσοκομείο υπολειτουργεί και δέχεται μόνο ασθενής αξιωματικούς του στρατού.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης αφού δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την πρωτοβουλία των δύο ενώσεων αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα ζητήματα.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας παιδικών σταθμών τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες διότι μια τέτοια προσπάθεια είναι δυνατό να υλοποιηθεί σε συνεργασία πάντα με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία λεσχών σίτισης και φαρμακείων , θέματα που είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν, μας γνωστοποίησε ότι, παράγοντες όπως το δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο και η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας την δεδομένη χρονική στιγμή, λειτουργούν αποτρεπτικά, ίσως όμως όπως συνέχισε είναι πιο εφικτή η δυνατότητα να δημιουργηθούν παραρτήματα των στρατιωτικών φαρμακείων και σε άλλες Διευθύνσεις κάτι φυσικά που θα πρέπει να συζητηθεί σε επίπεδο Υπουργείων.

Επίσης, ως προς την αντιμετώπιση των αστυνομικών στο 401 Γ.Σ.Ν, δήλωσε ότι δεν έχει έρθει σε γνώση του κάτι τέτοιο και θα το εξετάσει άμεσα προκειμένου να επιλυθεί.

Τέλος μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε καλή προσπάθεια που δημιουργεί προϋποθέσεις για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των Ελλήνων Αστυνομικών

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, 17:35