Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής για τα κρούσματα φυματίωσης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, 22:01
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής για τα κρούσματα φυματίωσης
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, έπειτα από το ρεπορτάζ του zougla.gr, που αποκάλυψε ότι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Πατησίων βρέθηκαν θετικοί στο τέστ μαντού το οποίο γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί η νόσος της φυματίωσης.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, «οι χώροι προαναχωρησιακής κράτησης αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα». Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι οι επισημάνσεις τους για βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα Αστυνομικά Τμήματα, δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα κρούσματα φυματίωσης που εμφανίστηκαν σε κρατουμένους του Α.Τ. Πατησίων, η Ένωσή μας δυστυχώς δικαιώθηκε που σε όλες τις συναντήσεις με τους υπευθύνους έθετε ως πρόβλημα πρώτης γραμμής ότι τα Αστυνομικά Τμήματα και οι χώροι προαναχωρησιακής κράτησης αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί με θύματα τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.

Έχουμε κατά καιρούς τονίσει με όλους τους τρόπους ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φυλακές ψυχών και ούτε χώροι κράτησης ακόμα και ποινικών κρατουμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε επισημάνει ότι οι χώροι των αστυνομικών καταστημάτων έχουν ορισμένες αντοχές και συγκεκριμένη επάρκεια κράτησης ανθρώπων, η οποία όμως συνεχώς υπερβαίνεται. Δώσαμε επίσης έμφαση, ακόμα και στις πρόσφατες συναντήσεις μας με τους επικεφαλής της Φυσικής Ηγεσίας, στην επιτακτική ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα στους παραπάνω χώρους. Δυστυχώς όμως κανένα αποτέλεσμα.  

 Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Οι Αστυνομικοί αποτελούν για ορισμένους αναλώσιμο είδος. Δυστυχώς ο εχθρός για την υγεία μας και τις ζωές μας δεν είναι πλέον «ante portas» αλλά έχει βρει ήδη την κερκόπορτά του».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, 22:04