Εκτός από τα Κέντρα Υγείας που αναμένεται να συγκροτηθούν σε όλη τη χώρα για να γίνουν οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορωνοϊού, στο πεδίο της μάχης μπαίνουν και τα νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμοί μεταφέρονται και στα νοσοκομεία εκτός από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, πρώτον, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και δεύτερον επειδή πρόκειται για ένα εμβόλιο που είναι πιθανόν να παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες.

Γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ανατροπή του σχεδίου και να πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί και στα νοσοκομεία όπου υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, όπως αναφέρει το ethnos.gr. Ήδη ηλικιωμένοι που από χθες το βράδυ, 11 Ιανουαρίου, ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας εμβολιασμού, κλείνουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο ενημερώνονται ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον νέο αιφνιδιαστικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας έχουν ενταχθεί ακόμη και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία όπως είναι το Δρομοκαΐτειο, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται τα ραντεβού.

Πάντως η μεταφορά των εκατομμυρίων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού. Σύμφωνα με τον διοικητή της Α ΥΠΕ, Παναγιώτη Στάθη, «ήταν δική μου εισήγηση στο υπουργείο να μπουν και στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί. Είχα ήδη επικοινωνήσει με το προσωπικό και τα αρμόδια όργανά τους και δεν υπήρχαν αντιρρήσεις. Άλλωστε τα νοσοκομεία δεν επιβαρύνονται πρόσθετα καθώς διατηρήσαμε τις “γραμμές” των εμβολιασμών που είχαμε ανοίξει για το υγειονομικό προσωπικό».

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Στάθη, στην Α’ Υγειονομική Περιφέρεια θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και συνολικά θα υπάρχουν 245 σημεία για το εμβόλιο. Τα 193 στα Κέντρα Υγείας και τα υπόλοιπα στα νοσοκομεία. «Δεν θα επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία από τη διαδικασία» καταλήγει μεταξύ άλλων ο κ. Στάθης στο ethnos.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης