Η ΕΜΥ ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, διοργανώνει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 14 στο Ελληνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον φετινό εορτασμό ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός επέλεξε ως κεντρικό θέμα τις «Έξυπνες Υπηρεσίες Καιρού και Κλίματος». Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης από τη 1 το μεσημέρι μέχρι στις 17:00 το απόγευμα, το προσωπικό της Υπηρεσίας, περιμένει το κοινό και τα ΜΜΕ για τους ξεναγήσει στον χώρο της ΕΜΥ και για να τους ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη Μετεωρολογία.

Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος απευθύνει δεκάδες ερωτήματα στους ανθρώπους της ΕΜΥ σχετικά με το κομμάτι της πρόβλεψης του καιρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποδιοικητής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς τόνισε ότι «η έγκαιρη προειδοποίηση που επιτυγχάνεται μέσω των συστημάτων παρατήρησης και πρόγνωσης καθώς και η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και του κοινωνικού συνόλου, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Η έξυπνη διαχείριση των κλιματικών εφαρμογών αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της οικονομίας μιας χώρας καθώς και στην βελτιστοποίηση της απόδοσης των εφαρμογών που σχετίζονται με τις μετεωρολογικές συνθήκες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης