Παρά τη σταθεροποίηση των βασικών οικονομικών μεγεθών που περιγράφονται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, δεν φαίνεται να έχει ληφθεί υπ’ όψιν μια σειρά παραμέτρων και προκλήσεων» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, επί του σχεδίου του κρατικού Προϋπολογισμού 2015.

Ειδικότερα ανέφερε ότι «σοβαρό προβληματισμό έχουν προκαλέσει ορισμένα στοιχεία, όπως η έλλειψη της ρευστότητας στην αγορά, η οποία παραμένει ουσιαστικής σημασίας πρόκληση, παρά την επιτυχή ολοκλήρωση των “stress tests” και η διατήρηση της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης σε περίοδο αβεβαιότητας και οικονομικής στενότητας που επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτύχει υψηλότερα έσοδα το κρίσιμο 2015, σε μία περίοδο μάλιστα, όπου τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε Δ.Ο.Υ., ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες έχουν εκτιναχτεί σε 71,5 δισ., 20 δισ. και 80 δισ. ευρώ αντίστοιχα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει ότι ο προϋπολογισμός δεν απολαμβάνει την έγκριση της τρόικας, η οποία έχει εκφράσει ανοικτά τις διαφωνίες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης