Τραγική ήταν η κατάληξη της προσπάθειας απεγκλωβισμού της 7χρονης Φατμέ από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που διέμενε στην πόλη Αλεξανδρέττα στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες απεγκλωβίστηκαν ο 50χρονος πατέρας και η 6χρονη αδελφή της. 

Αρχικά, η αποστολή της ελληνικής ΕΜΑΚ επιχείρησε να απεγκλωβίσει την Φατμέ που βρισκόταν θαμμένη εφτά μέτρα κάτω από τα συντρίμμια. Στην προσπάθεια διάσωσης της συμμετείχαν τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν μια τετραμελή οικογένεια που είναι παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο. Το κορίτσι ήταν εγκλωβισμένο για πάνω από ένα 24ωρο και όμως βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να κινητοποιήσει με τις φωνές του, τους διασώστες. Πρώτοι το αντιλήφθηκαν οι Έλληνες διασώστες και αργότερα κατέφθασαν και δυνάμεις των τουρκικών συνεργείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην τετραμελή οικογένεια, ο 50χρονος πατέρας ανασύρθηκε από τα ερείπια και οι προσπάθειες εστίασαν στην σωτηρία της 6χρονης αδελφής της Φατέά. Το κορίτσι ήταν αγκαλιασμένο με την νεκρή αδελφή του. Ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μια πολύωρη επιχείρηση, τελικά το κοριτσάκι απεγκλωβίστηκε περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος.  

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Πηγή: ertnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης