Άπαντες συγκινήθηκαν και ενθουσιάστηκαν με το μήνυμα του Έλληνα σμηναγού Λουκά Θεοχαρόπουλου που «έσκισε» τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης με το F-16 κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Επέτειο του «ΟΧΙ».

Το θέαμα ήταν ούτως ή άλλως εντυπωσιακό από μόνο του. Ουδείς αμφισβητεί τις ικανότητες και την ετοιμότητα της ελληνικής αεροπορίας. Μοναδική παραφωνία, η «χολιγουντιανή πινελιά» στα πλάνα μέσα από το cockpit του αεροσκάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», τα οποία «πρόδωσαν» τη ζωντανή σύνδεση, ενόσω ο πιλότος βρισκόταν… στον αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται κάτι παράξενο. Με μία δεύτερη ωστόσο, διακρίνει πως τα πλάνα στα οποία διακρίνεται ο χειριστής του αεροσκάφους είναι μονταρισμένα, καθώς τα φτερά του F-16 είναι γκρι ενώ αυτά του αεροσκάφους της ομάδας «Ζευς» είναι γαλάζια.

Καλό θα ήταν την επόμενη φορά, οι υπεύθυνοι της μετάδοσης να προειδοποιούν τον θεατή ειδικά δε αν πρόκειται για πλάνα-κονσέρβα, προς τέρψιν του κοινού…

Στην κινηματογραφική ορολογία, λοιπόν, το συγκεκριμένο ατόπημα περιγράφεται ως λάθος στο ρακόρ, κάτι το οποίο οι παραγωγοί οφείλουν να το προσέχουν, όχι όπως έγινε με την απευθείας μετάδοση της παρέλασης την 28η Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης