Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση εξαιτίας των κακών πολιτικών και της αδυναμίας αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της. Ένα απτό παράδειγμα όμως της «άλλης» Ελλάδας, αυτής που αντιστέκεται και δημιουργεί για το καλό όλου του συνόλου, αποτελεί η συνέργεια μεταξύ δύο σημαντικών πολιτών που έχουν να επιδείξουν αποδεδειγμένο έργο και σημαντικές καινοτομίες, οι βάσεις της οποίας τέθηκαν σήμερα στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

​Ο Πέτρος Ζωγράφος με τον Γιώργο Ηλιόπουλο γνωρίστηκαν στο πλατό της εκπομπής, αντάλλαξαν απόψεις για τεχνικές και όχι μόνο λεπτομέρειες που αφορούν στις καινοτομίες τους και η… «συμφωνία» δεν άργησε να κλείσειΑπό τη μία, ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος με τη γνωστή πλέον απίστευτη πατέντα του που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα (αλλά και υδρογόνο) από απλό νερό, η οποία εν ευθέτω χρόνω και μετά από τις απαραίτητες διεργασίες που πρέπει να γίνουν, θα αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη ο Γιώργος Ηλιόπουλος, αστυνομικός στο επάγγελμα, ο οποίος ξεκίνησε να κατασκευάζει αεροπλάνα οδηγούμενος από το πάθος του για την αεροπλοΐα και τελικά κατάφερε αυτό που μοιάζει με μικρό… θαύμα: κατασκεύασε το δικό του πρωτότυπο αεροσκάφος «ARCHON SF 1» βάρους μόλις 200 κιλών και με κινητήρα 46 ίππων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύμπραξη αυτή μηχανικής και φυσικής μπορεί να αποτελέσει έναν «φάρο» ελπίδας για τη χώρα, αποδεικνύοντας ότι όταν θέλουμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε, να εξελιχθούμε και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια η οποία χαρακτηρίζει πια τη χώρα μας, εμπνέοντας και άλλους νέους επιστήμονες ώστε να συνεισφέρουν στη βελτίωση της ζωής μας και στην οικονομία.

Ο Πέτρος Ζωγράφος με τον Γιώργο Ηλιόπουλο γνωρίστηκαν στο πλατό της εκπομπής, αντάλλαξαν απόψεις για τεχνικές και όχι μόνο λεπτομέρειες που αφορούν στις καινοτομίες τους και η… «συμφωνία» δεν άργησε να κλείσει: επόμενος στόχος, και για τους δύο, το πρώτο αεριωθούμενο που θα πετάει αξιοποιώντας τη μεγάλη εφεύρεση να είναι… ελληνικό!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής


Το ελληνικό αεριωθούμενο

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, αστυνομικός στο επάγγελμα, ξεκίνησε να κατασκευάζει αεροπλάνα οδηγούμενος από το πάθος του για την αεροπλοΐα και τα αεροπλάνα. Η ιδέα για την κατασκευή ενός αεροπλάνου γεννήθηκε μετά από μια επίσκεψή του σε κάποιο ειδικό σχετικό κατάστημα στον Καναδά και μάλιστα ένα αεροπλάνο όχι με τα συνήθη υλικά, αλλά με απλά, καθημερινά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Το πρώτοαεροπλάνο που κατασκεύασε ήταν ξύλινο και μάλιστα… ανακυκλώσιμο, αφού τα ξύλα που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του προέρχονταν από τα παλιά του έπιπλα. Η κατασκευή του πρώτου αεροπλάνου, του «Λυγκιστή», ολοκληρώθηκε με επιτυχία και δεν σταματάει εκεί… Στη συνέχεια ήρθε το δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6.

Το αεροπλάνο πετάει και ο κ. Ηλιόπουλος «πετάει» με τη σειρά του για το επόμενο σχέδιό του, το οποίο μετά από 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο.

Πρόκειται για το αεροσκάφος «ARCHON SF 1» που ζυγίζει μόλις 200 κιλά, με κινητήρα 46 ίππων. Είναι μονοθέσιο, μοιάζει με μαχητικό με πολλούς καινοτόμους σχεδιασμούς σε παγκόσμια κλίμακα και μάλιστα για αυτό το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει δεχθεί πάρα πολλά emails και τηλεφωνήματα από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά και ήδη κατασκευάζεται σε κιβώτια «κιτ» που πωλούνται για συναρμολόγηση.

Το ανήσυχο πνεύμα του Γιώργου Ηλιόπουλου τον οδηγεί σε νέα σχέδια που αποκαλύπτει αποκλειστικά στο zougla.gr. «Δουλεύουμε για όλο τον κόσμο, έχουμε σηκώσει ψηλά τη χώρα και χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων. Πρέπει οι πολιτικοί να δώσουν έμφαση σε αυτές τις προσπάθειες. Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά», ανέφερε, κάνοντας έκκληση προς τους… αρμόδιους.

Δείτε τα βίντεο παρουσίασης του «ARCHON SF 1»:

Από την πλευρά του ο Πέτρος Ζωγράφος προανήγγειλε ότι σε μια από τις επόμενες εκπομπές θα παρουσιάσει ακόμη μια καινοτόμα –και ιδιαίτερα χρήσιμη σε συνδυασμό με τη μεγάλη του εφεύρεση- ή οποία αποτελεί ένα πρωτότυπο σύστημα αποθήκευσης υδρογόνου πολύ μεγάλης καθαρότητας (99,999999%), η οποία στη συνέχεια θα παραδοθεί στο Χημείο του Κράτους για τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης