Ολοκληρώθκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, η έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας πραγματοποιήθηκε εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας» από τον Πρόεδρο της Ιεραρχίας, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος στην εισηγησή του, αναφέρθηκε στο προνόμιο του Οικουμενικού Πατριαρχείο να εκχωρεί Αυτοκεφαλία, καθώς και στις θετικές εισηγήσεις των δύο Επιτροπών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση του Αρχιεπισκόπου για την Εκκλησία της Ουκρανίας ήταν η αναγνώριση, η οποία έγινε αποδεκτή με πλειοψήφια από το Σώμα της Ιεραρχίας.

«Υπό το πνεύμα αυτό, εισηγούμαι την αναγνώριση υπό της ημετέρας Εκκλησίας της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της ανεξαρτήτου Δημοκρατίας της Ουκρανίας», ανέφερε κλείνοντας την εισήγησή του ο Μακαριώτατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια οι Μητροπολίτες μίλησαν επί των προτάσεων της εισηγήσεως, ενώ ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, πρότεινε να ληφθεί απόφαση μετά από φανερή ψηφοφορία.

Η Ιεραρχία τελικά απόφασισε να επικυρώσει την πρόσφατη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και να συμφωνήσει ότι είναι δικαιώμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγεί Αυτοκεφαλία.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται και το επίσημο Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πηγή: romfea.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης