Διακοπή κυκλοφορίας για βαρέος τύπου οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από Α/Κ Καλυφτάκη, αλλά και στην Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ έπειτα από απόφαση Τροχαίας, λόγω χιονόπτωσης.

Η ανακοίνωση: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 11.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διακοπές κυκλοφορίας

Η νέα κακοκαιρία «Φίλιππος» προκάλεσε εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας σε διάφορα μέρη του οδικού δικτύου της χώρας.

Ήδη η Τροχαία Αττικής γνωστοποίησε ότι λόγω χιονόπτωσης έγινε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψους του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα. 

Επιπλέον, σε τμήματα της Εγνατίας Οδού έχει εφαρμοστεί απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων, ενώ ειδικά για την Αττική αποφασίστηκε ότι, αναλόγως της εξέλιξης της κακοκαιρίας, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου, για περαιτέρω αξιολόγηση των καιρικών φαινομένων.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή παραμένει και σήμερα η επαρχιακή οδός Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου, λόγω της κακοκαιρίας. Ο δρόμος έκλεισε από τα ξημερώματα της Τρίτης εξαιτίας της χιονόπτωσης και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων. Ανοιχτός είναι ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης