Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» οι οποίοι μέσω γραπτής ανακοίνωσής τους αναφέρουν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά, καθώς οι κλίνες είναι καλυμμένες στο 100%.

Οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς Covid (43) στο Παπανικολάου «είναι καλυμμένες 100%», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν σήμερα με το Εργασιακό Σωματείο, οι διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου που εμπλέκονται στη διαχείριση και νοσηλεία ασθενών Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτείνουν ακόμα να ανακοινωθεί άμεσα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά Covid.

«Το νοσοκομείο μας δεν δύναται πλέον να δεχθεί άλλους ασθενείς με Covid» διευκρινίζεται στην ανακοίνωσή τους στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η «νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται, π.χ., ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του». Σημειώνεται ακόμα ότι το προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του, ότι η συμμετοχή ιδιωτικών κλινικών στις εφημερίες είναι μηδαμινή, όπως σημειώνεται, και αφορά μόνο μη Covid ασθενείς και ότι η εκπαίδευση των ειδικευομένων είναι πλέον ανύπαρκτη.

Οι διευθυντές των κλινικών συστήνουν άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών γιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ, άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424, Λοιμωδών και Παναγία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές, δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι διευθυντές των Κλινικών ΩΡΛ Άγγελος Νικολάου, Πνευμονολογικής Αδαμάντιος Χλώρος, Αναισθησιολογικής Δώρα Αστέρη, Πνευμονολογικής Εύα Σερασλή, Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Β΄ Χειρουργικής Βασίλειος Πενόπουλος, Πλαστικής Χειρουργικής Σοφία Παπαδοπούλου, Αγγειοχειρουργικής Άγγελος Μεγαλόπουλος, Γαστρεντερολογικής Τάσος Ηλίας, Οφθαλμολογικής Ελιέ Φαντέλ και Νευροχειρουργικής, Ιωάννης Μπαλτάς.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης