Συνελήφθησαν οι δράστες του εγκλήματος στου Φιλοπάππου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018, 23:53
 Συνελήφθησαν οι δράστες του εγκλήματος στου Φιλοπάππου
Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός ως  μέλη της συμμορίας ληστών που προκάλεσαν τον θάνατο του 25χρονου φοιτητή Νίκου Μουστάκα στου Φιλοπάππου.

Πρόκειται για δύο σεσημασμένους αλλοδαπούς, ο ένας εκ των οποίων που δηλώνει ανήλικος, παραδέχθηκε ότι επιτέθηκαν με σπασμένο μπουκάλι στον νεαρό για να τον ληστέψουν, όμως ισχυρίζεται ότι αυτός παραπάτησε και έπεσε κατά λάθος στον γκρεμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί τους εντόπισαν από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε πλαστική σακούλα, από πληροφορίες που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν, αλλά και από κλήσεις κινητών τηλεφώνων που κατάφεραν να εντοπίσουν.

Οι δύο Πακιστανοί  τρομαγμένοι από την έκταση που έλαβε  η υπόθεση προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα, καταφεύγοντας αρχικά στη Θήβα, στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, και κατέληξαν στην Ειδομένη όπου και συνελήφθησαν.

Οι τρεις αλλοδαποί είχαν προσαχθεί από νωρίς το βράδυ στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής όπου εξετάστηκαν ως βασικοί ύποπτοι για την υπόθεση.

Τους τρεις δράστες τους είχε ήδη ταυτοποιήσει και καταζητούσε από νωρίς η αστυνομία. Αρχικά η πορτογαλίδα φίλη του θύματος δεν είχε αναγνωρίσει τον δράστη στις φωτογραφίες που της υποδείχθηκαν από παλιότερες προσαγωγές του. Όταν όμως εντοπίσθηκε στην Αθήνα και προσήχθη -το βράδυ της Πέμπτης- στην ΓΑΔΑ τον αναγνώρισε μετά βεβαιότητας. .

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη τους, παρά το ότι είχαν εξαφανιστεί από τα σπίτια που διέμεναν στην Αθήνα. Η εκτίμηση της αστυνομίας, ήταν ότι οι τρεις αλλοδαποί θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό, και για αυτό είχαν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα σε όλα τα σημεία εξόδου από τη χώρα.

Οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία,  είναι μέλη μιας από τις συμμορίες των Πακιστανών που δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώνεται ότι απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά τους αμέσως μετά το θάνατο του 25χρονου φοιτητή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, 09:26