Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη είχε στα γραφεία της Ένωσης επιτροπή απολυμένων από τα ΚΕΠ.

Οι πρώην εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ τη στήριξή του στην προσπάθειά τους για εργασιακή αποκατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα ζητούν νέα προκήρυξη θέσεων με βασικό προσόν τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και την κλίμακα του απαραίτητου προσόντος προϋπηρεσίας.

Ο κ. Πατούλης συμφώνησε πως το θέμα πρέπει να λυθεί είτε μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης είτε μέσω νέας προκήρυξης με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, ενώ δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα προς συζήτηση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και ακολούθως να το προωθήσει στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ούτε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αλλά ούτε και την ανάγκη ισχυροποίησης του θεσμού των ΚΕΠ» τόνισε ο κ. Πατούλης. «Πάγια θέση της ΚΕΔΕ είναι η έμπρακτη στήριξη όλων των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωφελές έργο, μέσω των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ για χρόνια ολόκληρα, με την αφοσίωση και την καθημερινή ακούραστη εργασία τους, αγκάλισαν τον θεσμό και τον αναβάθμισαν καθιστώντας τον ένα πολύτιμο και ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο εξυπηρέτησης για τον πολίτη. Δυστυχώς, αυτήν τη στιγμή τα περισσότερα ΚΕΠ παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης, γεγονός που αποδυναμώνει τον θεσμό. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ούτε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αλλά ούτε και την ανάγκη ισχυροποίησης του θεσμού των ΚΕΠ προς όφελος των πολιτών» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης