Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη έγινε στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, με ομιλητή τον Μάρκο Ονταμπασίδη, πρόεδρο του Σωματείου Μετάλλου. Παράλληλα, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων στην καθαριότητα στον Δήμο Ηρακλειάς και στο γηροκομείο Σερρών. 

Στη Βέροια, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ωρολογίου, όπου μίλησαν η Βάσω Αθανασιάδου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, και ο Γιάννης Διάκογλου, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ομιλίες καταδικάστηκαν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των βιομηχάνων, τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Έγινε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, που, ενώ προκήρυξε απεργία, δεν έκανε τίποτε για την προετοιμασία της, ενώ αντί να καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση κάλεσε τα τοπικά ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου, καταφεύγοντας σε ωμό αντικομμουνισμό.  

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της Βέροιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης