Εκπρόσωπος των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο λιβυκός στρατός βομβάρδισε «ύποπτο» δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι της Ντέρνα, προπύργιο των ισλαμιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Δύο μέλη του πληρώματος, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή.

«Υποπτο πλοίο βομβαρδίσθηκε την Κυριακή από τις λιβυκές αεροπορικές δυνάμεις», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αχμεντ Μεσμάρι, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου δεν υπάκουσε στις διαταγές να διακόψει τον πλου για να ερευνηθεί πριν εισέλθει στο λιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αεροπορική επίθεση κατά του υπό παναμαϊκή σημαία, ελληνικών συμφερόντων, δεξαμενόπλοιου Araevo της Aegean Shipping Enterprises Company πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής. Το τάνκερ είχε αγκυροβολήσει φορτωμένο με 1.600 τόνους πετρέλαιο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο πληροφορίες της ελληνικής ακτοφυλακής, με 26μελές πλήρωμα, 21 Φιλιππινέζους, 3 Έλληνες και 2 Ρουμάνους.

«Δόθηκαν διαταγές στο πλοίο να σταματήσει μόλις προσεγγίσει το λιμάνι της Ντέρνα για να επιβεβαιωθεί εάν το φορτίο του περιελάμβανε ή όχι όπλα και πυρομαχικά με προορισμό τους εξτρεμιστές που ελέγχουν την πόλη, αλλά το πλήρωμα δεν συμμορφώθηκε, γεγονός που το κατέστησε ύποπτο στα μάτια του στρατού που πολεμά την τρομοκρατία», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μεσμάρι.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπ. Εξωτερικών για την επίθεση σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης