“Μπλόκο” επιχειρεί να θέσει εκ νέου με προσφυγή της κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας δικηγορική εταιρεία η οποία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ που της έχει επιβάλλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με αφορμή τις κάμερες που είχε εγκαταστήσει εντός και εκτός των γραφείων της.

Πριν από περίπου ένα μήνα η δικηγορική εταιρεία με προσφυγή της στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Αρχής, ωστόσο, το επίμαχο πρόστιμο πήγε προς είσπραξη στη Δ.Ο.Υ. και λήφθηκαν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης από την πλευρά του Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

‘Έτσι, η δικηγορική εταιρεία επανήλθε ζητώντας από τους συμβούλους Επικρατείας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» η απόφαση της Αρχής μέχρι να αποφανθούν επί της αναστολής του προστίμου.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι από την άμεση εκτέλεση της απόφαση της Αρχής υφίστανται επαχθείς και πολλαπλά επιζήμιες συνέπειες. Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως η επιβολή του προστίμου των 50.000 ευρώ, προκαλεί ισχυρό και ανεπανόρθωτο κλονισμό στη εταιρεία, λαμβανομένων υπόψη των δυσχερών εν γένει οικονομικών συνθηκών που επικρατούν σε ένα περιβάλλον εξόχως ανταγωνιστικό τόσο ως προς την εταιρεία όσο και στην προοδευτική συρρίκνωση της ύλης της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης