Σήμερα και αύριο τα οινοποιεία της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης, είναι ανοικτά στο οινόφιλο κοινό, για να τα επισκεφθεί και να ξεναγηθεί, να δοκιμάσει εξαιρετικά κρασιά και να αγοράσει σπάνιες σοδειές σε ειδικές τιμές.

 Οι ”Ανοικτές Πόρτες” αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, με στόχο τα οινοποιεία να φέρουν τον καταναλωτή κοντά στον χώρο παραγωγής.
Ιδιαίτερα κρασιά, σπάνιες ετικέτες, ξεχασμένες ποικιλίες που αναβιώνουν και πάλι, παλαιές σοδειές, αμπελοοινικά αποστάγματα στην διάθεση του επισκέπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Achaia Clauss είναι το οινοποιείο, το οποίο καθιέρωσε στην Ελλάδα τον θεσμό του οινοτουρισμού και του ”Ανοικτού Οινοποιείου”, όταν για πρώτη φορά άνοιξε τις καστρόπορτές του το 1885 και υποδέχθηκε την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ, της Αυστροουγγαρίας, την Σίσσυ. Από τότε μέχρι σήμερα, οι Πύλες της παραμένουν ανοικτές, καθημερινά, για τους οινόφιλους επισκέπτες, οι οποίοι σε αριθμό ξεπερνούν πια τις 100.000 ετησίως. Φέτος η Achaia Clauss υποδέχεται τους επισκέπτες της με Έκθεση ζωγραφικής 29 Τούρκων ζωγράφων.

Τα έργα είναι ζωγραφισμένα στο Οινοποιείο, κατά την διάρκεια του Art Festival το οποίο διοργανώνεται στα ιστορικά κελάρια, από το 2002. Την Έκθεση εγκαινίασε ο Τούρκος πρέσβης κος Kerim Uras.
Επίσης με -ειδικά για το διήμερο- διαμορφωμένες τιμές στις παλαιωμένες Μαυροδάφνες μας. Από τις 10.00 έως τις 18.00 καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης