Η 1η Γιορτή της Κάνναβης στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2015, 17:29


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης


Η 1η Γιορτή Κάνναβης της Αθήνας είναι γεγονός. Από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι τη 1.00 τα ξημερώματα οι υποστηρικτές της αποποινικοποίησης της κάνναβης βγαίνουν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν αλλά και να γιορτάσουν.Πλήθος κόσμου στην πλατεία Συντάγματος ενημερώνεται για τις θέσεις των φορέων και των κινημάτων που τίθενται υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται συναυλίες και εκδηλώσεις.

Η αφίσα της εκδήλωσης:
​Η χρήση της κάνναβης έχει αποποινικοποιηθεί σε αρκετές χώρες, και σε πολλές ακόμα επιτρέπεται η φαρμακευτική της χρήση
Η χρήση της κάνναβης έχει αποποινικοποιηθεί σε αρκετές χώρες, και σε πολλές ακόμα επιτρέπεται η φαρμακευτική της χρήση. Αυτά τα επιχειρήματα επικαλούνται οι διοργανωτές της γιορτής, καθώς και τα οικονομικά οφέλη, αφού, όπως αναφέρουν, θα μπορούσαν να προκύψουν έσοδα για το Δημόσιο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε τι δήλωσαν οι διοργανωτές στον φακό του zougla.gr:


Στην εκδήλωση συμμετέχει και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι, οι δύο μεγαλύτερες μονάδες απεξάρτησης της χώρας, το 18 Άνω και το ΚΕΘΕΑ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, στη σημερινή γιορτή.

Στην πρόσκληση αναγράφεται:

1η Γιορτή της Κάνναβης – Athens Cannabis Protestival
Σάββατο 9 Μαΐου 2015, 3 το μεσημέρι με 1 το βράδυ
Πλατεία Συντάγματος

ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών
Νομιμοποίηση θεραπευτικής και ψυχαγωγικής χρήσης/αυτοκαλλιέργειας κάνναβης
Μείωση της βλάβης των εξαρτήσεων
Θεραπεία και πρόληψη, όχι φυλακίσεις και καταστολή

Η 1η Γιορτή της Κάνναβης θα είναι μια συγκέντρωση διεκδίκησης και διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 3 το μεσημέρι με 1 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε το δίκτυο iliosporoi.net:
Αντίδραση από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όπου ανέφερε: «Πρώτη φορά Αριστερά με μπάφους παντού για να ξεχνάμε μάλλον το τί κάνουν στη Χώρα μας»...Δείτε ακόμη:


Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2015, 18:52