Βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, στη Δυτική Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα βορειοδυτικά, περιμένουμε για σήμερα Σάββατο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα δυτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει και σε πεδινά τμήματα της Θράκης.

Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 7 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου τοπικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν το 0, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15 και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις στρεφόμενοι μέχρι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ στον Κορινθιακό θα διατηρηθεί το δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα το βράδυ και πρόσκαιρη χιονόπτωση στην Πάρνηθα, περιμένουμε στην Αττική. Πάντως ασθενής βροχή δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί για λίγο και το πρωί. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς μέτριους και τοπικά στα ανατολικά ισχυρούς.

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά, χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού, και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης