«H Πολιτεία περιβάλλει με εμπιστοσύνη το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του, που αγωνίζονται εναντίον κάθε είδους παρανομίας, αναλαμβάνοντας και ρόλο εθνικό, ως η εμπροσθοφυλακή της Ελλάδας στις θάλασσες» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας 100 νέων λιμενοφυλάκων (ανδρών) της ΜΘ’ εκπαιδευτικής σειράς, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το Λιμενικό έχει συμβάλλει στη διάσωση περισσοτέρων από 200.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενώ μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση να ενισχύσει το Σώμα με σύγχρονο εξοπλισμό θαλάσσιας επιτήρησης και νέα σκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναφέρθηκε στην ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού και στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, ενώ τόνισε την παρέμβασή του στην έδρα της Frontex για ίση μεταχείριση των χωρών που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε τα εγκαίνια μνημείου πεσόντων στελεχών του ΛΣ και επισήμανε πόσο ισχυρός είναι ο κοινωνικός θεσμός της ελληνικής οικογένειας, που εμπνέει τα παιδιά της με την αγάπη για την πατρίδα.

Όπως υπογράμμισε, αυτό το συναίσθημα ενέχει και τον σεβασμό στην αγάπη που έχουν και οι άλλοι άνθρωποι για την πατρίδα τους. «Σε αυτό το πνεύμα μπορεί η Ελλάδα να συνυπάρξει στην ευρύτερη περιοχή και να μεταδώσει τις αξίες του πολιτισμού της που έχει στον επίκεντρό του τον άνθρωπο, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη» υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουρουμπλής μετέφερε στους νέους λιμενοφύλακες και τις οικογένειές τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και όλης της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ευχήθηκε στους νέους λιμενοφύλακες καλή σταδιοδρομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης