Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Ήταν Τρίτη 22 Ιανουαρίου του 2019 όταν στις 8.30 το πρωί, στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, μια Βραζιλιάνα επιβάτιδα, έγκυος στον ένατο μήνα, βρισκόταν στην αίθουσα transit και ετοιμαζόταν να  αναχωρήσει με πτήση για τη χώρα της. Ένα ταξίδι το οποίο θα διαρκούσε αρκετές ώρες. Όπως αποδείχθηκε όμως, η τύχη της Κριστίνα, (είναι το όνομά της), της χτύπησε την πόρτα, αφού αισθάνθηκε πως θα πρέπει να γεννήσει. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά, η ετοιμόγεννη γυναίκα, προφανώς λόγω πόνων και δυσχέρειας, κάθισε στο πάτωμα του αεροδρομίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνη την ώρα επικρατεί συναγερμός. Η τύχη όμως συνεχίζει να βρίσκεται με το μέρος της. Η Δρ. Ιωάννα Γαλανού, ιατρός- ειδική χειρουργός μαστού, βρίσκεται εντός του αεροδρομίου. Μαζί με έναν νοσοκόμο αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει και σπεύδουν στο σημείο να βοηθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιωάννα Γαλανού, όπως περιγράφει στο zougla.gr, βλέπει να προεξέχει το κεφάλι του νεογέννητου και αμέσως πραγματοποιεί ενέργειες έτσι ώστε να ξεγεννήσει την 38χρονη κοπέλα, κάτι τελικά που το καταφέρνει με επιτυχία, δεδομένου του ότι δεν είναι γυναικολόγος.

Μια σκηνή βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία διαδραματίζεται εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο, με τον κόσμο να έχει κάνει κύκλο γύρω από το σημείο και να παρακολουθεί ζωντανά μια γέννα σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.

Η Δρ. Γαλανού επισημαίνει στο zougla.gr πως υπήρξαν δυσκολίες, αφού ο ομφάλιος λώρος του μικρού Αντριάν ( το όνομα που δόθηκε στο νεογέννητο) ήταν τυλιγμένος δύο φορές γύρω από το κεφάλι του. Όμως χάρη στις προσπάθειες της χειρουργού, η διαδικασία είχε αίσια κατάληξη.

H ιταλική τηλεόραση αναφέρεται στο γεγονός

Το γεγονός αυτό δεν άργησε να μαθευτεί, με τον ιταλικό τύπο να αφιερώνει δημοσιεύματα για την Ελληνίδα γιατρό που ξεγέννησε την Βραζιλιάνα επιβάτιδα εντός του αεροδρομίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ιταλική τηλεόραση. Επίσης την είδηση μετέδωσαν Ισπανικά αλλά και Βραζιλιάνικα Μέσα Ενημέρωσης.

Όσον αφορά στον μικρό Αντριάν, χαίρει άκρας υγείας. Όπως λέει η γιατρός, μετά τη γέννα, η μητέρα και το νεογνό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Όστια για περαιτέρω εξετάσεις. Βέβαια κατά την ίδια, η γυναίκα ήταν τυχερή, αφού εάν γεννούσε κατά τη διάρκεια της πτήσης θα υπήρχαν προφανώς σοβαρές επιπλοκές. 

Ακούστε πως περιγράφει το περιστατικό στο zougla.gr η Δρ. Ιωάννα Γαλανού:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης