Φίλιππος Καραμέτος

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., καθώς και στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, προσέθεσαν στο ενεργητικό τους οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων & λοιπών ελεγχομένων προϊόντων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες, οι υπάλληλοι της Δίωξης του Σ.Δ.Ο.Ε. εντόπισαν την 17-2-2016 στο Κορωπί αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος χρησιμοποιείτο ως εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Στο συγκεκριμένο χώρο κατασχέθηκαν εξοπλισμός εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών που περιλαμβάνει: μία αντλία καθαρισμού με φίλτρα, ένα μηχανισμό γέμισης φιαλών, ένα μηχανισμό πίεσης πωμάτων, ένα αλκοολόμετρο, 2.170 ετικέτες, 7.000 πώματα και 1.790 κενές φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών επωνύμων εταιρειών, δύο πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν 1.600lit. χύμα αλκοολούχο ποτό, αγνώστου ταυτότητας, μία πλαστική δεξαμενή που περιείχε 130 lit αιθυλική αλκοόλη.

Δύο πλαστικές δεξαμενές των 1000 lit έκαστη με υπολείμματα αιθυλικής αλκοόλης και
796 φιάλες που περιείχαν βότκα γνωστών εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την υπηρεσία συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων για τις κατασχεθείσες ποσότητες υπερβαίνει το ποσό των 135.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών από τους εμπλεκόμενους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης